Europarlamentar ALDE, atac la Statele Unite: Noi i-am stârnit pe ruşi cu instalarea scutului de la Deveselu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eurodeputatul Renate Weber a declarat, într-un interviu acordat unei reviste, faptul că România e de vină pentru că a făcut Rusia să aibă o atitudine ofensivă în media, în momentul în care am acceptat scutul de la Deveselu şi să investim în înarmarea ţării.

„Cu Statele Unite e o altă poveste. Ştiu că e partenerul nostru strategic…dar nu prea înţeleg ce anume înseamnă asta. Să dăm bani în neştire pentru industria de armament americană? Sincer, nu cred că aveam nevoie de asta. Înţeleg că ne apără de ruşi. Dar mi se pare că asta se întâmplă pentru că noi i-am stârnit pe ruşi cu instalarea scutului. Apropos, totuşi…e defensiv sau cum? Sunt convinsă că Rusia are un interes major să destabilizeze Uniunea Europeană, inclusiv destabilizând state membre, în diferite feluri, iar noi suntem o bună ţintă, dar întrebarea mea e cum ne-au ajutat până acum americanii să contracarăm acţiunile ruşilor? Cum ne-au ajutat să nu mai fim vulnerabili la manipulările lor? Cumva cumpărând armament? Aşa pare“, a declarat europarlamentarul renate Weber într-un interviu acordat lui Bogdan Duca, pentru revista Q Magazine.

mai mult, Weber a criticat faptulc ă în România nu au fost dezbateri despre care sunt interesele României şi că nu armai trebui ca lumea să fie în „logica  strâmbă: critici SUA, eşti cu ruşii“.

„Am avut noi vreodată o dezbatere publică sau măcar la nivel politic despre interesele noastre? Despre viitorul nostru? Cel mult, într-un limbaj de lemn auzim referiri la apartenenţa la UE şi la NATO, dar nimic despre cum se schimbă şi Alianţa Nord Atlantică şi Uniunea. Noi părem, sau chiar suntem, încremeniţi într-un proiect de acum câteva decenii. Subiectul Rusia e utilizat într-o logică strâmbă: critici SUA, eşti cu ruşii. Ceea ce e o stupizenie totală“, a mai afirmat Weber. 

Autorul interviului este unul dintre jurnaliştii foarte preluaţi ai Sputnik.md, site de propagandă al Kremlinului. De altfel, şi titlul dat de autor - „Renate Weber, despre Soros şi reţeaua de ONG-uri a serviciilor de informaţii“ -  se referă la teme preluate invocate des de canalele de ştiri de la Moscova. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite