Eugen Teodorovici cere demisia lui Mişa: Sper că e ultima sa vizită ca ministru de Finanţe în Parlament. Nu am pretenţia ca premierul Tudose să înţeleagă ce îi explic

Eugen Teodorovici cere demisia lui Mişa: Sper că e ultima sa vizită ca ministru de Finanţe în Parlament. Nu am pretenţia ca premierul Tudose să înţeleagă ce îi explic

Eugen Teodorovici

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Senat, consideră că ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, ar trebui să plece chiar astăzi din funcţie pentru declaraţiile privind taxa de solidaritate. Teodorovici spune că n-are rost să-i explice premierului Mihai Tudose unde  greşeşte ministrul de Finanţe, pentru că oricum premierul nu e de acord cu ideile sale, fapt dovedit în cele 10 zile cât senatorul PSD l-a consiliat

Ştiri pe aceeaşi temă

„Şi eu o să-l critic pe domnul ministru actual de Finanţe. Cred că astăzi este, şi sper să fie, ultima vizită a domniei sale în Parlament ca şi ministru de Finanţe, pentru că mi se pare normal şi corect ca partidul - şi mai ales prim-ministrul - să aibă pe masă propunerea de revocare a domniei sale din funcţie, pentru că, din păcate, ca ministru de Finanţe să faci astfel de declaraţii pe care, mai târziu, prim-ministrul le contrazice cred că nu este cazul”, a declarat senatorul PSD Eugen Teodorovici, pentru Digi 24.

Întrebat dacă părerea sa este împărtăşită şi de alţi membri ai PSD, fostul ministru din Guvernul Ponta a răspuns: „Probabil că sunt mulţi colegi care o simt, o cred şi au convingerea că aşa trebuie să fie (...) Ştiţi foarte bine, dacă vă uitaţi în istorie aşa puţin, nu foarte departe, cam tot ceea ce am spus s-a şi întâmplat, de la măsurile de la începutul anului, cu acelea faimoase taxe de solidaritate, de impozitare a cifrei de afaceri şi multe, multe, multe altele. Dacă îmi daţi exemplu de exact una singură care a fost făcută invers decât am spus eu, atunci eu mă retrag din faţa camerei”.

„Ca ministru de Finanţe nu poţi să acţionezi în acest fel”, a concluzionat Teodorovici.

Întrebat cum ar vota dacă s-ar depune o moţiune simplă împotriva ministrului Ionuţ Mişa, senatorul PSD a evitat un răspuns clar. „Dacă vine la Senat o astfel de moţiune - nu ştiu cine o va iniţia -, vom discuta la vremea respectivă. Dar, eu v-am spus-o acum, în direct: cred că domnul Mişa trebuie remaniat urgent”.

„Faţă de toţi colegii din PSD, care au muncit în campanie, şi toţi cei care au fost în guvernele PSD şi au făcut lucruri bune pentru care lumea ne-a votat, domnul Mişa nici măcar nu este membru de partid, cred, nu a fost în campanie alături de noi şi, prin ceea ce dânsul face astăzi, nu face decât să ne creeze nouă deservicii”, a mai declarat Teodorovici.

Fostul ministru social-democrat a făcut referire şi la majorarea accizelor la carburanţi, care s-a produs deşi comisia pe care el o conduce s-a pronunţat împotrivă.

„La supraaciză, până la final de an, cred că ar fi foarte important ca factorul politic, mai ales partidul nostru de guvernământ şi ALDE, desigur, să facă o analiză şi eu sper din toată inima să se renunţe la o astfel de măsură care nu are cum să aducă niciun beneficiu pentru economia din România. Ne uităm la ţările din jur, care au deja mult mai ieftin combustibilul, ceea ce arată foarte clar că nu a fost o măsură logică”, a declarat Teodorovici pentru Digi 24.

„Nu am pretenţia ca premierul să înţeleagă ce îi explic”
Întrebat dacă şi-a expus argumentele premierului Mihai Tudose şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, senatorul PSD a răspuns: „Domnului prim-ministru Tudose, în cele zece zile cât am fost consilier onorific, i-am propus câteva chestii, numai că, din păcate, aşa cum ştiţi, şi domnia sa a afirmat foarte clar, gândurile noastre nu prea se întâlnesc. Adică, dânsul nu este de acord cu ideile mele, aşa că nu am pretenţia ca dânsul să înţeleagă ceea ce eu îi explic. Sau, dacă vrea să înţeleagă, poate să mă cheme, putem să discutăm, pot să-i argumentez şi să-i justific ceea ce eu spun”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: