Eduard Hellvig, aviz pozitiv din partea Comisiei de Control a SRI: Au existat întâlniri între mine şi Maior legate de cărţi. Ne ştim de foarte mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Hellvig, în timpul audierilor la Comisia de Control a SRI FOTO Mediafax
Eduard Hellvig, în timpul audierilor la Comisia de Control a SRI FOTO Mediafax

Europarlamentarul Eduard Hellvig, propus de Klaus Iohannis pentru şefia SRI, a primit aviz pozitiv în Comisia de Control a SRI. Miercuri, începând cu ora 13.00, după primirea raportului de la Comisia de Control a SRI, Birourile Permanente reunite vor lua în discuţie convocarea celor două Camere pentru votul final.

UPDATE Eduard Hellvig: George Maior a reuşit să facă din SRI o instituţie independentă. SRI trebuie să continue moştenirea lăsată de Maior. SRI va rămâne într-un parteneriat strategic cu SUA. SRI îşi va respecta angajamentele de colaborare instituţională cu DNA. Internetul a devenit o armă. Cred că trebuie să facem cât mai multe în acest domeniu. O îmbunătăţire a comunicării cu factorii decizionali. Este foarte important ca un decident să aibă cele mai multe informaţii. Voi demisiona din PNL imediat ce voi primi acest mandat din partea Parlamentului. Vă garantez că nu va exista nicio imixtiune politică.


Am luat notă de declaraţia Elenei Udrea. Nu vreau să fac niciun comentariu. Întâlniri, dacă au existat, au existat între mine şi George Maior legate de valori în care credem, cărţi. Era o relaţie personală, ne ştim de mulţi ani. Directorul SRI nu poate să aibă întâlniri în spaţiul public. Ne-am văzut în biroul domniei sale

Despre pachetul legilor Big Brother: Cred că trebuie să găsim un răspuns cu privire la cele trei legi. Din ce am văzut, este o necesitate majoră. Am discutat acest subiect cu preşedintele Iohannis. Sunt convins că, prin medierea preşedintelui, trebuie să găsim o soluţie pentru aceste trei legi.

Eduard Hellvig FOTO Mediafax

Sunt un om crescut şi educat după 1990. Sunt un om al valorilor liberale. Am o pregătire profesională. În momentul în care am devenit persoană publică, am avut de-a face cu securitatea, cu apărarea.

E o schimbare financiară. Astea sunt discuţiile care le am acasă, într-adevăr. Vă confirm acest lucru. Soţia nu este foarte încântată

UPDATE: Comisia SRI a dat, marţi, aviz favorabil propunerii ca Eduard Hellvig să fie numit în funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii, fiind înregistrate 7 voturi "pentru" şi unul "împotrivă".


Liberalul Eduard Hellvig nu mai are, practic, nicio emoţie cu privire la votul pe care ar trebui să-l primească din partea Parlamentului. Ieri, PSD a spus, ce-i drept cu jumătate de gură, că-l va susţine pe Eduard Hellvig în fruntea SRI, dar şi-a condiţionat susţinerea de organizarea unei dezbateri privind implicarea persoanelor nepolitice în instituţii nepolitice.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

El a spus că în cursul zilei a avut întâlniri cu liderii partidelor politice, cărora le-a adus la cunoştinţă intenţia sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii.

„Ambele servicii secrete au rămas în ultima perioadă fără directori, SRI şi SIE. Din motive diferite, în ultimele săptămâni, datorită unor evoluţii în viaţa politică şi în mediul public, SRI a fost de foarte multe ori în atenţia publicului. Am considerat că în această perioadă, este nevoie ca la SRI să existe o echipă completă, pentru a instaura calmul necesar acolo”, a spus preşedintele Iohannis, despre situaţia de la Serviciul Român de Informaţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite