Dragu: „Trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a respecta Constituţia. Săptămâna viitoare ar trebui să avem şi vot pe moţiune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca Dragu, preşdinta Senatului. FOTO: Facebook
Anca Dragu, preşdinta Senatului. FOTO: Facebook

Anca Dragu, preşedinta Senatului, a declarat că stabilirea plenului reunit în care se va citi moţiunea de cenzură s-a realizat în spiritul respectării Constituţiei. Dragu a mai transmis că săptămâna viitoare se aşteaptă să aibă loc dezbaterea şi votul moţiunii împotriva Guvernului Cîţu.

„Am găsit foarte clar în deciziile CCR că moţiunea de cenzură este un instrument juridic prevăzut de Constituţie, că nu poate fi oprit, că nu putem tergiversa, nu putem duce în derizoriu acest instrument constituţional, ce ar fi o încălcare a statului de drept. Pe baza acestora am tras concluzia că trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a respecta Constituţia. Avem plenul reunit pentru ora 16.00 şi mergem la plen. Probabil săptămâna viitoare ar trebui să avem această dezbatere şi vot pe moţiune”, a transmis şefa Senatului.

Anca Dragu a mai spus că a anunţat toţi membrii Birourilor Permanente Rreunite, membrii de grup şi senatorii cu privire la plenul reunit de joi, unde se va citi moţiunea de cenzură. Chestionată dacă secretarii de stat USR PLUS îşi vor pierde posturile după demisia miniştrilor din acelaşi partid, Dragu a completat: „Este dreptul premierului să revoce din funcţie secretarii de stat şi pe reprezentanţii Guvernului în teritoriu, nu pot comenta acest lucru. Cât despre mine, ştiu că foarte mulţi şi-ar dori poziţia mea, tocmai pentru a nu aplica prevederile Constituţionale pentru această moţiune de cenzură”.

Nu în ultimul rând, preşedinta Senatului a punctat că nu a purtat negocieri cu parlamentarii PSD în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură. „Avem Constituţia, avem prevederile constituţionale şi mă aştept ca membrii Parlamentului să respecte Constituţia”, a conchis Dragu.

Şefii Camerei Deputaţilor şi ai Senatului au decis, după patru şedinţe de BPR blocate, să convoace plenul reunit al Parlamentului pentru joi, la ora 16.00, pentru citirea moţiunii de cenzură.

Şefii Camerei Deputaţilor şi Senatului au invocat o decize a Curţii Constituţionale în care este stipulat faptul că liderii celor două foruri nu au cum să ignore luarea la cunoştinţă a depunerii moţiunii de cenzură şi împiedicarea stabilirii unui calendar. În urma anunţului, conducerea PNL a decis faptul că parlamentarii liberali nu trebuie să participe la plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi al Senatului, invocând faptul că nu a fost verificată autenticitatea semnăturilor celor care susţin moţiunea, după cum au reclamat liberalii.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie. Ludovic Orban şi Anca Dragu convoacă plenul reunit pentru citirea moţiunii de cenzură

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite