Dragnea: „PSD nu va face alianţă cu PNL cât timp voi fi eu preşedinte”

Dragnea: „PSD nu va face alianţă cu PNL cât timp voi fi eu preşedinte”

FOTO Eduard Enea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Antena 3, că social-democraţii nu vor încheia alianţe cu PNL pentru a forma Guvernul atât timp cât el este preşedintele partidului, oricât de "dezamăgiţi" ar fi Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, fără a explica însă de ce susţine că decizia i-ar afecta pe cei doi.

Ştiri pe aceeaşi temă

"PSD nu face Guvern cu PNL. Chiar dacă este dezamăgit şi domnul Ponta, chiar dacă este dezamăgit şi domnul Tăriceanu, PSD nu face cu PNL. Aş vrea să închidem subiectul ăsta din punctul de vedere al PSD", a spus Dragnea, cu privire la strategiile social-democraţiilor pentru perioada de după alegerile parlamentare, adăugând că este "exclusă" o alianţă PSD-PNL cât timp el conduce partidul.
 
Întrebat de ce spune că Victor Ponta ar putea fi "dezamăgit" de această afirmaţie, Dragnea nu a oferit un răspuns clar. "S-a tot spus că eu vreau să rup alianţa cu ALDE şi m-am cam săturat să tot spun, să dau răspunsuri la breaking news-uri de nimic sau pe nimic, pe ştiri de nimic, pe minciuni", a spus liderul PSD.
 
Social-democratul a adăugat, făcând referire la postările lui Ponta prin care fostul premier cita informaţii apărute în presă potrivit cărora Dragnea l-ar fi numit pe el şi pe liderii ALDE drept duşmani ai PSD, că toţi colegii săi trebuie să înţeleagă că adversarii sunt în afara partidului.
 
"Dacă colegii mei, prietenii mei, înţeleg că adversarii sunt cu totul alţii, nu noi între noi, atunci vom câştiga cu mult peste 50%, PSD şi ALDE, la alegerile parlamentare", a spus Dragnea, la Antena 3.
 

„Guvernarea este una foarte proastă, iar de vină este Dacian Cioloş; mai trebuiau schimbaţi 2-3 miniştri”

 
Preşedintele PSD a mai declarat, tot vineri că actuala guvernare este "foarte proastă", iar vina o poartă prim-ministrul Dacian Cioloş, care şi-a ales echipa, fiind de părere că mai trebuiau schimbaţi "doi sau trei" miniştri, printre care şi Achim Irimescu, cel care deţine portofoliul Agriculturii.
 
"Este o neperformanţă serioasă. Noi vorbim practic de un act de guvernare foarte slab, o guvernare foarte proastă. Acest Guvern s-a remarcat prin nişte afirmaţii ale unor miniştri cum n-a mai îndrăznit niciun ministru în România (...) Pentru faptul că Guvernul are o prestaţie aşa proastă înseamnă că de vină este prim-ministrul", a spus Dragnea.
 
Liderul PSD a adăugat că ar mai fi trebuit schimbat "doi sau trei miniştri", dându-l ca exemplu pe şeful Agriculturii, Ichim Irimescu.
 
"În agricultură, în acest an Ministerul Agriculturii a făcut foarte mult rău", a spus Dragnea, afirmând că el nu a acordat subvenţii la timp în domeniu, iar în privinţa fondurilor europene "lucrurile sunt aproape blocate".
 
Dragnea a spus că acum parlamentarii care au susţinut Guvernul la învestitură regretă acest lucru, pentru că decizia a fost luată "la cald", la presiunii străzii şi a unor instituţii.
 
"Este o dezamăgire foarte mare pentru toţi cei 389 de senatori şi deputaţi care au votat acest Guvern (...) Presiunile erau foarte mari pentru a veni tehnocraţii. S-a luat această decizie. Cu toţii avem ceva de învăţat de aici", a spus liderul PSD.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările