Dragnea, despre majoritatea din Consiliul General: Nu am muncit să ajungem la mâna lui Băsescu. Nu vrem să conducă Bucureştiul din umbră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea. FOTO Eduard Enea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a respins categoric o posibilă colaborare politică, în viitorul apropiat, cu Traian Băsescu şi partidul pe care fostul preşedinte îl conduce. Argumentul principal al liderului social-democrat e că odată începută colaborarea cu Băsescu, Bucureştiul va fi condus de fostul şef de stat.

Întrebat la „Adevărul Live“ dacă va avea loc o colaborare politică sau chiar alianţă cu PMP, Dragnea a respins categoric apropierea de Băsescu.„Nu. În mod practic nu poate exista, pentru că nu puteţi să-mi spuneţi o alianţă pe care cineva a făcut-o cu Traian Băsescu şi a rezistat. Noi avem alianţă cu ALDE. Cu ei vom face şi Guvernul“, a spus Dragnea 

Mai mult acesta a subliniat că PSD nu vrea să fie în poziţia de a fi dependent de PMP. „Nu am muncit o grămadă, nu ne-am dus în faţa oamenilor să le spunem ce vrem să facem, ca să ajungem la mâna lui Traian Băsescu. Aşa ceva nu se va întâmpla. Şi vom vedea mâine, pentru că mâine e şedinţa de consiliu General, dacă vom reuşi să păstrăm majoritatea sau ca al doilea viceprimar să fie tot de la ALDE“, a adăugat liderul PSD. 

Mai mult, social-democratul a explicat şi cum s-a ajuns la situaţia din prezent. „Noi am oferit pe listele PSD două locuri pentru UNPR, în urma unei discuţii pe care am avut-o cu conducerea UNPR, în care ne-au rugat. Mă rog, au zis că şi-ar dori să mergem pe liste comune la toate primăriile din Bucureşti. Şi eu am acceptat acest lucru având discuţia din acel moment. Nu există situaţia din 2000 încoace ca PSD să ofere cuiva lucruri şi imediat să fugă în altă parte“, a completat liderul PSD. 

„Domnul Steriu ne-a asigurat că este un om serios şi că nu se pune problema. Cei de la UNRP vor rămnâne în continuare alături de noi. Imediat după alegeri a fugit la PNL. N-a ieşit cu PNL-ul, apoi s-a dus în braţele domnului Băsescu. Acum suntem în situaţia ca cei doi consilieri aleşi pe listele PSD să fie folosiţi de Traian Băsescu. Cu orice risc, noi nu facem alianţă cu PMP. Dacă se întâmplă aşa ceva, noi vom fi prizonierii mofturilor lui Traian Băsescu. Aşadar, practic, Traian Băsescu să conducă din umbră“, a precizat Dragnea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite