Discuţie telefonică între Merkel şi Dăncilă. Ce ar fi discutat cei doi lideri politici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos
Premierul Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel au vorbit miercuri seară la telefon, discuţie confirmată şi de ambasada Germaneiei la Bucureşti, fără a da detalii despre subiecte. Pe de altă parte, Antena 3 a informat că tema discuţiei ar fi fost Nord Stream 2.

„Putem să confirmăm că miercuri seară a avut loc o convorbire telefonică între cancelarul federal Merkel şi primul-ministru Dăncila", a fost răspunsul dat vineri de la Ambasada Germaniei, pentru ziare.com. 

Pe de altă parte, joi seara, Antena 3 a dat detalii încă neconfirmare de Palatul Victoria despre discuţia Merkel-Dăncilă.  „Viorica Dăncilă a avut o discuţie telefonică cu Angela Merkel legată de initiaţiva germano-rusă privind crearea unei conducte noi care se numeşte Nord Stream 2. Vorbim despre o discuţie de jumătate de oră dintre Viorica Dăncilă şi Angela Merkel. Cancelarul german a încercat să o convingă telefonic pe Viorica Dăncilă să nu introducă în cadrul Consiliului Uniunii Europene o propunere de directivă care ar afecta direct interesele Germaniei în ceea ce priveşte Nord Stream 2 şi conexiunea cu Rusia“, potrivit Antenei 3

Merkel a avut miercuri o declaraţie publică pe tema proiectului Nord Stream 2, subliniind că acesta nu va face din Germania o tara dependentă de gazele ruseşti. „Devenim dependenţi de Rusia din cauza acestei a doua conducte de gaz? Eu zic că nu, dacă ne diversificăm în acelaşi timp sursele de aprovizionare", a declarat Merkel miercuri la Bratislava, unde s-a întâlnit cu liderii ţărilor din Grupul de la Vişegrad. Potrivit unor surse diplomatice citate de Reuters, Germania face presiuni asupra altor state europene pentru a bloca o propunere a Uniunii Europene de reglementare a Nord Stream 2.

În forma sa actuală, Nord Stream 2, deţinută în totalitate de grupul rus Gazprom, nu ar fi conformă cu reglementările mai stricte prevăzute pentru noile proiecte de infrastructură la nivelul UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite