Din interimat în interimat. Guvernul a aprobat OUG pentru prelungirea mandatelor şefilor TVR şi Radio România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Mediafax
Florin Cîţu FOTO Mediafax

Premierul anunţă prelungirea mandatelor de interimat ale conducerii de la SRTV şi SRR, în contextul în care Guvernul este ameninţat de o moţiune de cenzură. Premierul a precizat că a cerut Parlamentului rezolvarea situaţiei în cazul celor două conduceri

„Eu mă voi asigura că românii nu vor avea de suferit, chiar dacă va fi într-un interimat. De aceea am aprobat şi astăzi prelungiorea mandatelor de la SRTV şi SRR pentru că mă interesează bunăstarea românilor, deasupra interesului PNL sau al meu personal”, a explicat premierul. 

Premierul a precizat: „dacă nu adoptam astăzi ordonanţă de urgenţă de prelungire a mandatelor directorilor generali la Societatea Română de Radio şi Societate Română de Televiziune, ar fi apărut probleme. Ştiţi foarte bine că am prelungit acum o lună. Parlamentul, 30 de zile, nu a avut timp să rezolve problema, aşa că astăzi, iar am luat o decizie, dar este ultima oară”.

Proiectul de lege care ar fi trebuit să rezolve situaţia de la TVR şi Radio România a trecut de Comisia de cultură din Camera Deputaţilor, dar a fost blocat înainte de a fi introdus pe oridnea de zi a plenului. Coaliţia ar fi trebuit să înceapă derularea procedurile pentru alegerea noilor Consilii de Administraţie ale TVR şi Radio România, precum şi pentru şefii celor două instituţii, astfel încât până pe 30 septembrie să fi fost decise noile conduceri. 

La conducerea TVR şi Radio România sunt conduceri interimare din luna mai. Situaţia ar fi trebuit să fie rezolvată încă de vara trecută, dar Coaliţia a ignorat subiectul.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite