Constantin: Dacă Guvernul Cioloş  era Guvernul zero, acum avem Guvernul minus 1. Tăriceanu este un escroc politic care se pregăteşe să-l trădeze pe Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Constantin, preşedintele partidului Pro România, a vorbit, la Adevărul Live, despre „haosul” produs de guvernarea actuală şi a numit vinovaţii pentru degringolada de pe scena politică. Astfel, dacă Guvernul Cioloş era considerat Guvernul 0, Executivul PSD-ALDE poate fi numit Guvernul -1, vinovaţii fiind atât Liviu Dragnea, cât şi Tăriceanu, susţine Daniel Constantin.

Fostul copreşedinte ALDE şi actualul preşedinte al partidului Pro România, Daniel Constantin a vorbit, marţi, la Adevărul Live, despre haosul produs de coaliaţia de guvernare PSD-ALDE.

„Anul trecut, PSD şi ALDE au părut că ştiu ce vor să facă şi uitaţi ce haos este acum. Au vorbit frumos la televizor, au pus oameni nepregătiţi în funcţii, iar acum totul s-a transformat în haos”, a declarat Daniel Constantin, prezent în studiourile Adevărul Live.

Întrebat care este motivul pentru acest haos, mai ales că, până luna mai, şi el a făcut parte din executiv, Constantin a dat vina pe liderii coaliţiei de guvernare, care zilnic vin cu noi dezbateri pe subiecte din cele mai diverse, dar care nu au nicio legătură cu programul de guvernare.

„Eu am crezut în programul de guvernare, numai că ajungem fie să-l aplicăm denaturat, fie greşit, iar efectele sunt cele pe care le care le vedeţi. În fiecare zi avem câte o dezbatere. Luna trecută era cea legată de taxa de solidaritate, o prostie cât casă, cea pe impozitul global, care nu poate fi implementat fără o analiză pe câţiva ani. Acum se discută despre pensiile speciale. Sunt toate lucruri care nu au fost discutate în programul de guvernare. Eu nu vreau să fac o analiză pe picior, aşa cum face Guvernul, care are un întreg aparat administrativ. Sâmbătă s-a anunţat subiectul pe surse, luni nu mai era valabil, miercuri facem sesiune  extraoridinară, deci este un haos total”, crede liderul Pro România.

Principalii vinovaţi

Un principal vinovat, a spus Constantin, este Liviu Dragnea. Mai exact, ambiţia acestuia de a demonstra că programul de guvernare este unul bun, care s-a demonstrat că este, în realitate, unul perfectibil, care trebuie adaptat. Mai mult, tocmai acest program transformă executivul condus de Tudose într-un Guvern  -1, mai slab chiar şi decât cel condus de Dacian Cioloş

„Ceea ce este întâmplă acum este probabil şi ambiţia lui Liviu Dragnea de a demostra că acel program de guvernare este unul bun. S-a dovedit că este unul care trebuie adaptat. Promisiuni multe, realizări puţine. Dacă Guvernul Cioloş era Guvernul zero, acum tindem către Guvernul -1. Dacă premierul Tudose va continua să ţină programul de guvernare, cu imperfecţiunile sale, în braţe, cu siguranţă România nu o va duce bine. Opoziţia trebuie să se exprime, să-i cheme pe miniştrii şi pe premier în Parlament, să ne spună ce va face PSD la guvernare în următorii trei ani de zile: care vor fi politicele  fiscale de la 1 ianuarie. Atâtea prostii, care s-au spus în fiecare zi, nu se mai ţinem nici noi pasul. Aparatul administrativ este şi el debusolat. Este o guvernare fără niciun fel de direcţie”, a adăugat fostul ministru al Mediului.

„Călin Popescu Tăriceanu, un escroc politic“

Potrivit lui Constantin, nu doar Dragnea este de blamat, Călin Popescu Tăriceanua vând partea sa de vină, mai ales prin faptul că a fost mai preocupat de numirea în funcţii importante a unor apropiaţi dânsului, fără însă niciun pic de pregătire în domeniu.

„Cred că şi Călin Popescu Tăriceanu este vinovat. S-a preocupat mai mult de numirea în funcţii a unor oameni obedienţi, nu pe criterii de calitate . Un exemplu este viceprimarul Capitalei, care nu a adus nimic bun. La Hidroelectrica sunt puşi în funcţii de conducere oameni care nu au nici cele mai minimale studii în energia electrică. A pus un secretar de stat de la Galaţi, care-n trei luni de zile a fost găsit incompatibil. Prieteni, rude, care ocupă funcţii doar pe acest criteriu. I-aş pune pe amândoi vinovaţi”, a subliniat Daniel Constantin.

Mai mult, acesta a trimis şi o săgeată către preşedintele Senatului, pe care-l etichetează ca fiind un escroc politic, în natura căruia este trădarea. Astfel, în lumina haosului de la guvernare, Tăriceanu se pregăteşte de tradarea lui Liviu Dragnea, pentru a-şi salva propria persoană.

„Tăriceanu se pregăteşte  de o ieşire, pentru că este un escros politic. Escrocul înşală, iar dânsul în zona politică a înşelat şi electoratul, când nu a făcut ce a promis, dar şi partenerii. Acum se pregăteşte de trădarea lui Liviu Dragnea. A văzut că lucrurile nu merg bine şi se pregăteşte de o ieşire pentru când va lua foc corabia. În momentul în care corabia va lua apă, domnul Tăriceanu va încerca să se salveze. Din anii 90 face asta. Minciuna şi trădarea sunt în ADN-ul domnului Tăriceanu. Colaborarea dintre Dragnea şi Tăriceanu, ca a unui şoarece cu pisica, dăunează economiei.”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite