Dăncilă, la Strasbourg: Cine a redactat rapoartele MCV? De ce nu conţin referiri la abuzurile bazate pe protocoale? Mecanismul şi-a ratat menirea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ARHIVA
FOTO ARHIVA

Premierul Viorica Dăncilă a cerut în Parlamentul European să i se comunice oficial cine a redactat rapoartele MCV şi a susţinut că Mecanismul de Cooperare şi verificare şi-a ratat menirea pentru care a fost creat. Prim-ministrul a întrebat dece rapoartele nu au făcut nicio referire la „abuzurile“ din justiţie bazate pe protocoalele SRI cu Parchetul General.

„Nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă preţuiesc şi vă respect. Cer acelaşi respect pentru poporul român. Pentre cine vrem să construim un sistem viabil în România? Pentru MCV? Trebuie să facem o justiţie corectă pentru cetăţeni.

De la cetăţeni trebuie să înceapă orice Justiţie. În ce fel a apărat MCV cetăţenii români de încălcarea drepturilor? Nu am văzut nimic despre încălcările drepturilor omului, protocoale secrete. Milioane de români s-au aflat sub monitorizarea serviciilor secrete. Există hotărâri judecătoreşti care arată cum s-au falsificat probe sau cum erau santajaţi martorii pentru a obţine mărturii mincinoase“, a spus premierul.

Dăncilă a susţinut că, prin ”dosare contrafăcute”, au fost înlăturaţi din funcţie un judecător CCR, 4 judecători ICCJ, un procuror general, un şef de parchet superior.

„Toţi au fost achitaţi, dar ei au fost înlăturaţi. Noile legi ale justiţiei le redau magistraţilor independenţa. Independenţa e totală, nicidecum restrânsă şi vă asigur că avem bună credinţă şi vom ţine cont de recomandările Comisiei de la Veneţia”, a mai spus Dăncilă, precizând că, după ce a prezentat aceste ”abuzuri” în plenul PE nimeni nu mai poate spune că nu le cunoaşte.

„Acest mecanism şi-a ratat menirea pentru care a fost creat. Cer oficial să ni se spună cine a redactat rapoartele MCV. Dacă suntem sinceri, de la aceste abuzuri grave trebuie să începem pentru că au loc pe teritoriul UE“, a spus Viroica Dăncilă.

„Azi v-am informat pe toţi de abuzurile din România. Întrebaţi-vă de ce nu vi s-a spus nimic despre abuzuri“, le-a spus Vorica Dăncilă europarlamentarilor de la Strasbourg.

Premierul Viorica Dăncilă participă, miercuri, în Parlamentul European, la o dezbatere privind respectarea statului de drept din România, într-o sesiune plenară care are loc la Strasbourg.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite