Dăncilă: Ramona Mănescu a lucrat împotriva premierului. Au fost colegi pe care i-am remaniat şi au rămas alături de mine

Dăncilă: Ramona Mănescu a lucrat împotriva premierului. Au fost colegi pe care i-am remaniat şi au rămas alături de mine

Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi seară, că ministrul de Externe, Ramona Mănescu, a lucrat împotriva premierului, dar nu a fost demisă până acum pentru că oricum exista un deficit de opt miniştri în Guvern.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Şi la ministerul de Externe, Ramona Mănescu a lucrat împotriva premierului, nu a stat deloc lângă premier. Cred că este momentul să spun adevărul. Nu am vrut să încarc opinia publică cu problemele mele în Guvern”, a spus Dăncilă, joi seară, la România TV. 
 
Aceasta a explicat că, la vizita în SUA, Ramona Mănescu ”nu a fost decât în prima zi cu premierul. Nu are memorandumul semnat de premier, dar pleacă unde vrea”.  
 
”Nici nu s-a întrebat dacă trebuie să mai meargă la o altă întâlnire cu premierul, dacă premierul vrea să anuleze vreo întâlnire”, a explicat Dăncilă.
 
Aceasta a afirmat că nu a demis-o pe Ramona Mănescu pentru că oricum avea lipsă opt miniştri.
 
”Am opt miniştri care nu sunt în Guvern, dacă mai revocam doi şi dacă preşedintele nu nominaliza, m-am gândit la ţară. A trebuit să accept anumite lucruri pentru că imaginea de ţară era mai importantă. Nu era important să dau afară ministrul de Externe şi să funcţionez fără ministru de Externe”, a declarat premierul.

Dăncilă a spus că totuşi guvernul totuşi a funcţionat şi cu astfel de miniştri şi a adăugat că „Au fost şi colegi pe care i-am remaniat şi au rămas alături de mine”.

Aceasta a afirmat că Ramona Mănescu şi-a dorit portofoliul de comisar european, dar că nu ştie dacă acesta este motivul pentru care ministrul a lucrat împotriva sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: