PSD nu cedează. Dăncilă, despre numirea lui Kovesi în funcţia de procuror şef european: Eu nu cred că este oportună susţinerea ei

PSD nu cedează. Dăncilă, despre numirea lui Kovesi în funcţia de procuror şef european: Eu nu cred că este oportună susţinerea ei

Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la recepţia de la Ambasada Franţei, acolo unde se afla şi Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună susţinerea fostei şefe DNA pentru funcţia de procuror şef european.

Ştiri pe aceeaşi temă

„E foarte bine că doamna Kovesi este aici. E foarte bine că a fost invitată, dar eu am spus şi repet acest lucru. Opinia mea personală e că fiecare trebuie să îşi lămurescă anumite lucruri atunci când candidează pentru o funcţie şi acesta lucru va fi şi în beneficiul domniei sale. Atâta timp cât există aspecte legate de domnia sa, eu personal nu cred că e oportună o susţinere", a declarat Viorica Dăncilă, despre Laura Codruţa Kovesi, potrivit Mediafax. 
 
Premierul a continuat sugerând că fosta şefă a DNA ar avea ceva probleme de integritate de rezolvat. „Fiecare avem dreptul la opinie. De fiecare dată am spus că atunci când cineva accede pentru o funcţie nu trebuie să aibă semne de întrebare şi nu mă refer aici doar la doamna Kovesi, ci la oricine ar vrea asta. Ştiţi foarte bine că doamna Kovesi a fost revocată de un ministru care făcea parte din guvernul pe care îl conduc şi susţin ceea ce am susţinut şi atunci", a completat Dăncilă.
 
Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în urnă cu o săptămână, legat de susţinerea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef european, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: