Dăncilă iar a citit greşit de pe foaie:  confuzie între „predilecţii“ şi „predicţii“, referindu-se la date ale INS

Dăncilă iar a citit greşit de pe foaie:  confuzie între „predilecţii“ şi „predicţii“, referindu-se la date ale INS

Premierul Viorica Dăncilă a făcut confuzie între "predilecţii" şi "predicţii", în declaraţia de dinaintea şedinţei de Guvern de joi.

Astfel, referindu-se la date ale INS, ea a spus că "sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice". 

Viorica Dăncilă a prezentat, înaintea şedinţei de Guvern de joi, date ale Institutului Naţional de Statistică privind creşteri în diferite sectoare  economice.

"Sunt date oficiale care arată faptul că Guvernul a avut dreptate şi care infirmă, cu argumente incontestabile, predilecţiile opoziţiei, aşa-zişilor analişti sau, mai grav, a unor instituţii publice", a spus Dăncilă, făcând confuzie între „predilecţii“ (preferinţe n.red.) şi „predicţii“ (prevestiri n.red.) . Totodată, premierul a greşit spunând "a unor instituţii publice", forma corectă fiind "ale unor instituţii publice".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: