Dan Morega pleacă din UNPR pentru că "a realizat că nu poate performa în sondaje"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul şi vicepreşedintele UNPR Dan Ilie Morega şi-a anunţat, astăzi, demisia din partid, precizând că îşi va continua activitatea din Camera Deputaţilor ca independent.

UPDATE Deputatul Dan Ilie Morega a declarat, astăzi, că a demisionat din partid şi din funcţia de preşedinte al organizaţiei UNPR Gorj pentru că a realizat că nu poate performa, întrucât filiala nu creşte în sondaje.

“Ca om, în viaţă, am performat la nivel naţional, am codus instituţii publice, unităţi economice care au ieşit întotdeuna pe locul întâi. În politică, la fel: am fost la liberali şase ani, i-am luat de la 6-7% şi i-am dus la 19,85% la prezidenţiale. Aici (la UNPR Gorj, n.r.) am venit cu toată dragostea, am consolidat organizaţia. Mi-am dat seama, ca unul aflat în primele trei locuri în sondaje, că nu pot performa. Nu are loc un transfer de credibilitate de la mine la partid" a declarat Morega.

Deputatul a afirmat că îşi va desfăşura în continuare activitatea ca deputat independent, neafiliat politic, menţionând că nu doreşte să iasă "compromis", la apusul carierei.

"Voi vota numai legile care sunt în folosul poporului şi al gorjenilor. Nu doresc ca aproape de sfârşitul carierei mele să ies compromis ca rezultat", a precizat Morega.

Fostul lider al organizaţiei UNPR Gorj şi-a motivat decizia invocând faptul că era chemat deseori în Bucureşti, pentru şedinţe de analiză ale conducerii, dar care nu aduceau niciun rezultat.

Morega şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de colaborarea la nivel judeţean cu PDL, cu care ar fi trebuit să stabilească candidaturile la alegerile locale, până la 1 februarie.

În cariera sa politică, Dan Morega a activat în diverse formaţiuni politice, printre care: ApR, PC, PRM, PNL Cîmpeanu,PNL şi UNPR.

Condamnat de justiţie după mai multe scandaluri politice

În 17 noiembrie 2011, Dan Ilie Morega a fost numit de conducerea UNPR ca preşedinte al organiziaţiei judeţene Gorj.

Până în vara anului 2010, Ilie Morega a fost preşedintele PNL Gorj, fiind înlocuit ca urmare a unui scandal legat de sponsorizările obţinute pentru partid.

Deputatul Dan Ilie Morega a fost condamnat, la data de 10 noimebrie 2011, la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei în dosarul în care a fost judecat pentru sponsorizări nelegale şi obţineri de foloase pentru Partidul Naţional Liberal, în perioada în care a fost preşedintele filialei Gorj.

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2005 - martie 2007, Morega Dan Ilie, în calitate de preşedinte al filialei Gorj a PNL, şi-a folosit influenţa şi autoritatea pentru a obţine foloase necuvenite pentru partid.

Aceste sponsorizări au fost pretinse cu scopul finanţării campaniei pentru alegerile europarlamentare programate să înceapă iniţial la data de 13 aprilie 2007.

Pe de altă parte, Dan Ilie Morega şi fostul ministru liberal al Muncii, Paul Păcuraruau fost achitaţi, în 19 decembrie 2011, de către Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care erau acuzaţi de fapte corupţie, decizia fiind definitivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite