UPDATE USR a devenit membru ALDE Europa. Barna: Creştem în fiecare zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat vineri că USR a devenit oficial membru al partidului ALDE Europa, decizia fiind luată prin vot în unanimitate. La Congresul ALDE Europa au participat Dan Barna şi senatorul Radu Mihail.

„USR este de azi în ALDE Europa. Am avut astăzi ocazia să prezint în faţa Consiliului ALDE european, în cadrul votului pentru candidatura de membru, remarcabila istorie de doar trei ani a USR, pornind de la un activ ONG local, trecând prin al treilea partid parlamentar, #FărăPenali, referendum, primaries pentru alegerea candidaţilor pentru Parlamentul European şi ajungând la un foarte bun rezultat la europarlamentare”, a afirmat Dan Barna pe Facebook.

Preşedintele USR a adăugat apoi că USR a primit admiraţie şi respect şi că ALDE European a început procedurele de recuperare al numelui de la partidul din românia, care a fost exclus în urmă cu câteva luni.

„O poveste şi un exemplu că politica făcută altfel poate să dea rezultate. USR a primit admiraţie, respect şi un vot în unanimitate pentru calitatea de membru al partidului european. Creştem în fiecare zi. PS: ALDE România nu mai face parte din ALDE Europa şi partidul european a început procedurile de recuperare al numelui”, a adăugat Barna.

Ştirea iniţială:

Votul urmează să înceapă în jurul ore 15.00, ora României.

USR a decis aderarea la ALDE Europa pe 22 iunie, la finalul Comitetului politic al partidului.

„Este un pas firesc în contextul în care USR a participat la fondarea noului grup politic din Parlamentul European Renew Europe. ALDE Europe are o puternică reţea de reprezentare la nivel european: 108 eurodeputaţi din grupul Renew Europe, a treia cea mai mare forţă politică din Europa, iar în prezent 5 din 28 de comisari europeni reprezintă ALDE Europe. Nu în ultimul rând, şase din actualii prim-miniştri din state membre UE aparţin partidelor membre ALDE”, transmitea USR într-un comunicat de presă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite