Cristian Preda: "Replica la cererea lui Barroso - inadecvată/Ponta ori e naiv, ori apasă pedala naţionalistă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a catalogat sâmbătă, pe blogul personal, ca fiind "inadecvat" răspunsul Guvernului Ponta la scrisoarea liderului Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, răspuns care arată un premier fie "naiv", fie care "apasă pedala naţionalistă".

"Egal cu sine însuşi, Victor Ponta a reacţionat la solicitarea lui J.M.Barroso, care-i scria că Guvernul trebuie să livreze cât se poate de repede listele electorale la CCR, afirmând că preşedintele Comisiei nu ştie că există un termen fixat de judecatorii Curţii. Din două, una: ori premierul e atât de naiv încât crede că Barroso nu a aflat ce termen a fixat CCR atunci când a solicitat ca Ponta să se grabeasca; ori, dimpotrivă, el înţelege foarte bine solicitarea preşedintelui Comisiei, dar vorbeşte exclusiv pentru publicul român, apăsând pedala naţionalistă. Oricum ar fi, replica e inadecvată (.) E regretabil că nimeni din USL - de pildă, vreunul dintre deputaţii europeni ai celor doua partide componente - nu îi atrage atenţia lui Victor Ponta asupra autorităţii politice a Comisiei", a scris Preda pe blogul său.

El a susţinut că Jose Manuel Barroso nu va uita cererile adresate Guvernului Ponta şi reacţia cabinetului USL nu trebuie să fie dictată de vreo "pasiune egoistă" sau de "îngustimea ambiţiei unei caste partizane".

"Barroso nu va uita niciuna din solicitările adresate Bucureştiului (.) Guvernul e obligat să renunţe la abordarea pasională şi personalizată a crizei politice pe care a provocat-o. E nevoie de un comportament în care logica legal-instituţională să nu fie afectată de vreo pasiune egoistă. Acum, mai mult decât oricând, e nevoie de oameni de stat, demni şi curajoşi, nu de spirite slugarnice. Acum, mai mult decât oricând, acţiunea trebuie orientată de spiritul public, nu de îngustimea ambiţiei unei caste partizane", a punctat prim-vicepreşedintele PDL.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta, în care îşi exprimă îngrijorarea "profundă" în legatură cu recentele evoluţii privind validarea referendumului de către Curtea Constituţională şi cere trimiterea "listelor electorale relevante" către CCR. În replică, Guvernul a răspuns oficial că informaţiile CE sunt "incomplete".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite