Crima de la Caracal. Dăncilă îl acuză pe fostul şef al STS de aroganţă. „Iohannis ar fi trebuit să-l demită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

"Mi-aş fi dorit să nu vedem atâta aroganţă din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei", a reacţionat, pe Facebook, premierul Viorica Dăncilă, care a lansat un atac şi la adresa rivalilor politici, Klaus Iohannis şi Dan Barna.

„Salut demisia şefului STS, pe care, însă, mi-aş fi dorit să îl motiveze ascultarea vocii societăţii şi responsabilitatea faţă de serviciul pe care l-a condus. Mi-aş fi dorit să nu vedem atâta aroganţă din partea domnului Vasilca. Această demisie era necesară din prima zi, pentru gestionarea defectuoasă a cazului de la Olt, nu pentru prejudiciile de imagine aduse instituţiei. Este nepermis ca într-o asemenea situaţie şeful STS să ne vorbească de imagine.

Nu pot să nu remarc că preşedintele Iohannis nu a avut nicio reacţie şi nu a luat nicio măsură în privinţa şefului STS. În mod normal, Preşedintele ar fi trebuit să îl demită. Vedem deci cum, la domnul Iohannis şi şefii de instituţii pe care îi numeşte, firescul se întâmplă târziu şi având la bază motivaţiile greşite.

Mai asistăm astăzi la o ieşire heirupistă - la fel de întârziată şi plină de amatorism - şi din partea domnului Barna, căruia îi voi spune atât: deciziile care se impun vor fi luate de către Executiv în baza analizelor şi rapoartelor emise de grupul de lucru condus de domnul Raed Arafat. De asemenea, voi solicita convocarea de urgenţă a Parlamentului în sesiune extraordinară şi vom implementa deciziile prin OUG. Guvernul nu va pierde timpul.

Primesc în fiecare zi concluzii din partea grupului de lucru, pe care le analizăm împreună şi pe care le vom transpune în măsuri legislative, ţinând cont de legislaţia existentă şi de deciziile CCR. Fac această precizare în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public despre cartelele prepay. Cunoaştem bine deciziile CCR în domeniu şi le vom avea constant în vedere. Nu va exista nicio măsură legislativă care să contravină acestor decizii care sunt obligatorii pentru fiecare cetăţean român.

Asistăm deja la nepermis de multă politizare a acestui subiect. Am făcut încă de vineri un apel la decenţă şi responsabilitate, principii pe care «candidaţii» le calcă zilnic în picioare“, a scris Viroica Dăncilă pe Facebook. 

Invitat la Digi 24, Cristian Tudor Popescu a făcut mai multe declaraţii despre conflictul politic dintre Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, dar mai ales despre cazul de la Caracal, criticând dur reacţia autorităţilor şi loialitatea celor din funcţii publice importante faţă de politicieni care i-au numit, nu faţă de cetăţeni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite