Comisia SRI va chema conducerea interimară a serviciului la audieri: „Să fie mult mai eficient în lupta cu teroriştii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Comisiei de control a SRI, Georgian Pop FOTO David Muntean
Preşedintele Comisiei de control a SRI, Georgian Pop FOTO David Muntean

Preşedintele Comisiei de control a SRI, Georgian Pop, a anunţat că actuala conducere care asigură interimatul după demisia lui George Maior din fruntea SRI va fi chemată la audieri în Parlament.

„În perioada următoare, cât mai repede, o să facem o audiere a conducerii interimare a SRI. Din motive de ordin juridic astăzi nu era posibil aşa ceva. Plenurile reunite nu au şedinţă. Mesajul comisiei către SRI este că ne dorim ca un serviciu să rămână profesionist, eficient, independent şi să apere cu succes securitatea naţională a României, adică să fie mult mai eficient în lupta cu teroriştii, cu spionii, cu cei care fac atacuri cibernetice, cu cei care sunt angrenaţi în reţelele transnaţionale de crimă organizată sau cu corupţii conform competenţelor legale pe care le are“, a spus Pop.

.Directorul SRI, George Maior, a demisionat marţi din funcţie, iar preşedintele Klaus Iohannis i-a acceptat demisia. În acest moment, atât postul de director al SRI, cât şi cel de director al SIE sunt vacante.

George Maior a anunţat imediat după ce Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al României că îşi va depune mandatul. „În momentul in care domnul preşedinte îşi va prelua mandatul, va face o analiză – care va fi facilitată şi de faptul că intrăm în bilanţul SRI, încă de la sfârşitul anului şi începutul anului viitor -, îşi va forma opinia despre felul în care mi-am exercitat mandatul şi va lua, desigur, domnia sa o decizie in conformitate cu ceea ce va vedea”, a declarat George Maior.

În urmă cu şase zile, George Maior a fost întrebat, într-un interviu acordat EVZ/ B1TV, dacă şi-a depus mandatul de directorul al SRI pe masa preşedintelui Klaus Iohannis. George Maior a răspuns: Înncă din afirmaţia mea făcută în perioada alegerilor, mandatul a fost prezentat. A fost o declaraţie publică. Iar domnul preşedinte a afirmat- şi sper să-l citez corect-, că aceasta este o temă artificială, SRI funcţionează bine şi postul acesta este ocupat. Închei citatul, sper să fie corect“.

Declaraţia la care făcea referire Maior a fost făcută de preşedintele Klaus Iohannis chiar în emisiunea Adevărul Live. „Cred că este o discuţie puţin artificială, postul este ocupat, SRI funcţionează în parametri buni. Nu văd de ce ar trebui să forţăm o astfel de discuţie. Nu simt nevoia de a face din asta o temă“, a spus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite