Ce sumă cu cinci zerouri va cheltui PNL pe sondajul privind europarlamentarele. Fiecare filială, pusă să dea 3.500 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consultări PNL - Cotroceni - Ludovic Orban - Raluca Turcan / FOTO Inquam Photos / George Călin / 17 ian 2018

PNL va plăti aproximativ 300.000 de euro pentru un sondaj la nivel naţional în care să testeze candidaţii pentru europarlamentare, potenţiali candidaţi pentru municipiile din România şi să identifice principalele teme pe care ar trebui să se concenteze formaţiunea în 2019 şi 2020, potrivit unor surse politice.

„Partidul Naţional Liberal va demara o cercetare sociologică pentru testarea unor teme importante, în fiecare judeţ, cât şi la nivel naţional. Costurile acestei cercetări vor fi acoperite după cum urmează: 50% de către filiala judeţeana a PNL şi 50% de către Secretariatul General al PNL“, se arată în decizia 18 din 11 octombrie, aprobată de Biroul Politic Naţional şi semnată de preşedintele Ludovic Orban, precum şi de secretarul general Robert Sighiartău. 

Potrivit unor surse politice, fiecare filială judeţeană trebuie să contribuie cu 3.500 de euro. Aşadar, numai din filiale se vor strânge aproximativ 150.000 de euro, la care se vor adăuga încă 150.000 daţi din fondurile Secretariatului General. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că pentru achitarea banilor din filialele judeţene s-a discutat cu preşedinţii e organizaţie, dar şi cu cei care vrea să candideze la o funcţie în următorii doi ani. 

Surse din conducerea formaţiunii susţin că sondajul se va face pe aproape 25.000 de respondenţi, eşantionul pe Bucureşti fiind de 800 de persoane. De asemenea, liberalii vor să vadă prin acest sondaj care ar fi principalele teme de interes ale electoratului pentru a şti să-şi pregătească pentru următoarele rânduri de alegri un program care să corespundă cât mai mult cu acestea. 

Analiza datelor obţinute de pe teren ar trebui să fie gata în următoarele două trei săptămâni, acestea urmând să fie utilizate şi pentru evaluarea finală ca candidaţilor interni pentru europarlamentare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite