Cataramă, ultima zi în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalii i-au arătat uşa lui Viorel Cataramă
Liberalii i-au arătat uşa lui Viorel Cataramă

După 20 de ani petrecuţi printre liberali, Viorel Cataramă a fost exclus ieri din partid, în urma unei hotărâri luate de Crin Antonescu. Liderul PNL a înlocuit şi cinci lideri de filiale, printre care şi şeful de la Sectorul 2, organizaţie din care făcea parte şi Cataramă.

Noua conducere a PNL, reconfirmată în urma Congresului, a votat ieri excluderea din partid a omului de afaceri Viorel Cataramă.

Citiţi şi:

Viorel Cataramă a fost exclus din PNL
Adversarul liberalilor, PDL sau PSD?
Antonescu, reconfirmat la şefia partidului / Tăriceanu şi Săftoiu, printre cei care nu au votat

 „Propunerea mi-a aparţinut. Ea a fost formulată de secretariatul general formal, dar din punct de vedere politic mi-o asum", a anunţat ieri Crin Antonescu, liderul PNL.

Decizia a fost luată în cadrul  Consiliului Naţional Executiv al partidului, 39 de liberali votând pentru şi doar 6 împotrivă. Cataramă nu a participat la întâlnirea liberalilor, dar a comunicat oficial că este plecat din ţară.

Omul de afaceri a candidat pentru şefia partidului la Congres, dar s-a retras din cursă din cauză că nu a reuşit să-şi formeze o echipă.  Oamenii lui Crin Antonescu l-au acuzat ieri pe Cataramă că  a „lezat interesele şi imaginea partidului". „Cataramă a încălcat statutul, criticând de mai multe ori, public, deciziile partidului", a afirmat Maria Câmpeanu, vicepreşedinte al PNL.

Istoria lui Cataramă în PNL începe în urmă cu 20 de ani, în 1990, când s-a înscris în partid. Doi ani mai târziu a contribuit la înfiinţarea Noului Partid Liberal, care, ulterior, s-a unit cu PNL.

În 1993, Cataramă a devenit vicepreşedinte al liberalilor. În februarie 1999, şi-a dat demisia din PNL, iar în 2000 ajunge în ApR. În 2002 se reînscrie în PNL.

Schimbări şi în teritoriu

Liderii filialelor Sector 2, Sector 5, Arad, Dâmboviţa şi Ialomiţa au fost ieri înlocuiţi cu oameni din garda promovată de Antonescu, precum Mariana Câmpeanu sau Daniel Chiţoiu.

Dragoş Dincă, fostul lider al PNL Sector 2, filială din care a făcut parte Viorel Cataramă, a susţinut în ultima vreme că omul de afaceri nu ar trebui eliminat din partid.

Ludovic Orban, un alt contracandidat al lui Antonescu la Congres, susţine că motivul deciziilor a fost legat de susţinerea pe care toţi cei cinci lideri din teritoriu i-au acordat-o în lupta pentru şefia partidului.

"Nu am fost invitat la nicio şedinţă. Nu cunosc motivele unei asemenea măsuri."
Viorel Cataramă
fost membru PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite