Băsescu s-a răstit la Snagov la Blaga, Videanu şi Berceanu / "Pentru 30.000 de oameni, clientela voastră, sacrificaţi nouă milioane de alegători"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful statului s-a răstit la greii PDL-ului, Blaga, Videanu şi Berceanu, şi le-a cerut democrat-liberalilor să meargă pe mâna saîncă o dată, oferind încredere deplină Guvernului până la 1 septembrie, scrie cotidianul "Gândul".

"Mergeţi pe mâna mea şi de data asta! E ultimul lucru pe care vi-l cer", le-ar fi spus şeful statului celor care doreau remanierea, potrivit Gândul, care citează surse din interiorul partidului care au participat la discuţiile de la Snagov.

Potrivit susei citate, preşedintele a solicitat un răgaz de 60 de zile pentru actualul Guvern pentru ca actualii miniştrii să arate ce pot, să implementeze măsurile de actualitate şi să înceapă reforma. "Vorbim după 1 septembrie şi miniştrii care nu-şi fac treaba o să plece", ar fi adăugat preşedintele.

"Pentru 30.000 de oameni care sunt clientela voastră sacrificaţi nouă milioane de alegători", a precizat preşedintele.

"Dezlipiţi-vă de mine, găsiţi-vă alţi lideri"

Sfaturile preşedintelui nu s-au oprit doar la modalitatea de guvernare a cabinetului Boc, ci au vizat şi situaţia din partid. "E timpul să vă dezlipiţi de mine, eu nu mai candidez. Căutaţi-vă alţi lideri, gândiţi-vă la era post-Băsescu şi chiar post-Boc", ar fi spus Traian Băsescu la întâlnirea de duminică seara de la Snagov, potrivit Gândul. Traian Băsescu le-ar fi cerut PDL-iştilor să-şi aleagă repede până la cinci vicepreşedinţi care să nu facă parte din guvern şi să nu deţină funcţii în administraţia locală pentru a se putea ocupa de imaginea partidului.

Trioul Blaga-Videanu-Berceanu (BVB) atacată direct de preşedinte

Greii PDL-ului,cunoscuţi în presă şi ca tripelta BVB ( Blaga-Videanu-Berceanu ), nu au scăpat de atacurile preşedintelui Băsescu. Motivul: situaţia în care se află organizaţia de Bucureşti, condusă interimar de Liviu Negoiţă.

"N-aţi fost în stare nici să găsiţi un lider la Bucureşti. Aţi vrut să păstraţi toţi câte o bucăţică din Bucureşti. Videanu a pierdut glorios Bucureştiul pentru că n-a ştiut să comunice ce-a făcut. Blaga a pierdut alegerile de asemenea glorios. Negoiţă e bun, dar nu se ştie dacă e...", ar fi declarat Băsescu, potrivit cotidianului Gândul.

Pe Berceanu, preşedintele l-a atacat pe subiectul slabei absorbţii a fondurilor comunitare: "Berceanu, nu te mai plânge că n-ai bani şi nu te mai duce să ceri la guvern. Ai avans de 10 la sută din fondurile comunitare".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite