Băsescu: Mircea Băsescu rămâne în închisoare. Ce greşeală! N-am să uit că cel care m-a anunţat că fratele meu va fi arestat a fost Coldea şi nu Koveşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu are un război cu Laura Codruţa Koveşi şi cu Florian Coldea FOTO Mediafax
Fostul preşedinte Traian Băsescu are un război cu Laura Codruţa Koveşi şi cu Florian Coldea FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că şefa DNA Laura Codruţa Koveşi şi prim-adjunctul şefului SRI, Florian Codlea, au vrut să-l descurajeze prin faptul că fratele său Mircea Băsescu nu va fi eliberat din închisoare după ce a ispăşit o treime din pedeapsă. Fostul şef al statului a mai spus că nu va uita niciodată faptul că Florian Coldea l-a anunţat că fratele său va fi arestat, şi nu Laura Codruţa Koveşi.

„Koveşi şi Coldea, deschideţi şampania! Aţi reuşit! Mircea Băsescu rămâne în închisoare.
Ca om care a depăşit vârsta de 60 ani, fratele meu, condamnatul Mircea Băsescu, nu a fost eliberat condiţionat după ce a efectuat o treime din pedeapsă. Avea dreptul să fie eliberat. Aţi considerat voi că nu s-a îndreptat (am văzut pledoaria furibundă şi mincinoasă a procurorului DNA în faţa unei judecătoare timorate). Dar, dacă aveţi impresia că asta mă înmoaie, greşiţi fundamental. Aţi vrut să mă descurajaţi , sau să-mi daţi o lecţie? Ce greşeală…N-am să uit niciodată că cel care m-a anunţat că fratele meu va fi arestat a fost Coldea şi nu Koveşi“, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook. 

Fostul preşedinte a mai spus că Mircea Băsescu este o excepţie. „Fratele meu a devenit una din marile excepţii de refuz a punerii condiţionate în libertate. În rest, cei mai mulţi oameni ca el au fost consideraţi îndreptaţi după ce au efectuat o treime din pedeapsă. L-aţi ţinut în arest preventiv mai bine de un an înainte de condamnare, dar nu v-a ajuns. Asta-i viaţa“, a mai spus Băsescu. 

Mircea Băsescu rămâne în Penitenciarul Poarta Albă, după ce Tribunalul Constanţa a admis contestaţia procurorilor DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de liberare condiţionată a acestuia. Decizia la această solicitare este definitivă. Mircea Băsescu poate face o nouă cerere după data de 1 februarie 2017.

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu a primit decizia de la Tribunalul Constanţa, cu amânare de o zi de la judecare. Mircea Băsescu avea speranţe că va fi liberat condiţionat, deoarece are 63 ani şi a ispăşit deja fracţia obligatorie din pedeapsă, fiind arestat preventiv şi la domiciliu timp de mai bine de un an. Judecătoria Medgidia stabilise la începutul lunii octombrie că poate fi liberat condiţionat, dar procurorii DNA contestaseră decizia. 

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la 16 iunie la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că a primit 250.000 de euro pentru a interveni pe lângă magistraţi, pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Cei doi sunt cumetri, Băsescu botezându-i nepoţica lui Bercea, pe fetiţa cea mare a Izaurei Anghel.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite