Băsescu, despre imaginea cu Dan Mihalache dormind: Am crezut că a făcut infarct. Nu l-aş mai fi păstrat ca şef al Cancelariei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu. FOTO David Muntean
Fostul preşedinte Traian Băsescu. FOTO David Muntean

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, că dacă un consilier al său era surprins dormind într-o pauză între discuţii oficiale, aşa cum s-a întâplat cu Dan Mihalache, l-ar fi dat afară.

Invitat într-o emisiune a postului B1 TV, fostul şef de stat a comentat amuzat fotografia în care şeful Cancelariei de la Cotroceni a fost surpins într-un moment în care aţipise.

„Nu vreau să transform emisiunea în emisiune anti-Iohannis. Am văzut poza: te gândeşti că a făcut infarct şi ăştia nu ne-au zis. Când ai tete-a-tete, restul delegaţiei zbârnâie. Consilierii au ca misiune să extindă aria de informare. Aduceţi-vă aminte de  consilierilor mei la început: Pleşu, Weber. La sfârşit: Chifu, Dinu, Fota. Eu i-aş fi oprit măcar un an. Consilierii trebuie să intre în priză automat”, a spus Traian Băsescu la B1 TV.

Întrebat dacă l-ar fi demis pe Dan Mihalache după acest episode, Traian Băsescu a dat un răspuns promp: „Nu l-aş mai fi păstrat pe Mihalache ca şef al Cancelariei“, a adăugat fostul şef de stat. 

Consilierul prezidenţial Dan Mihalache l-a însoţit pe preşedintele Klaus Iohannis într-o vizită în Serbia, la jumătatea lunii iulie. A fost singura vizită externă în care preşedintele nu a luat şi presă. Ziarul „Click!“  a publicat o fotografie în care Mihalache pare să fi aţipit chiar în timpul întâlnirii cu delegaţia ţării-gazdă.

„Văd că prezenţa mea la Cotroceni deranjează foarte tare de vreme ce o dată pe săptămână se inventează câte o ştire care să mă pună într-o lumină defavorabilă. Poza este o manipulare ordinară. E vorba despre un moment în care delegaţia română astepta terminarea convorbirilor tête-à-tête dintre preşedintii Nikolic si Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de o oră. De altfel, cine se uită la poză vede foarte clar că fiecare membru al delegaţiei îşi vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alţii citeau documente. Mi-aş fi dorit eu să aţipesc, dar nu am această capacitate, din păcate“, a reacţionat Dan Mihalache pentru site-ul stiripesurse.ro. Potrivit Click!, poza a fost realizată de un membru al delegaţiei sârbe, însă Dan Mihalache este de altă părere. „Nu cred că partea sârbă se pretează la asemenea gesturi, mai degrabă e vorba de un binevoitor român“, a susţinut şeful Cancelariei Prezidenţiale.

Din delegaţia României prezentă la Belgrad a făcut parte şi deputatul sârbilor din Parlamentul României, Slavomir Gvozdenovic. „Nu dormea. Eu ştiu, nu a dormit, omul medita cu o mie şi una de probleme. Chiar l-am întrebat dacă se simte bine. Eu cred că a fost într-un moment de răgaz între două discuţii“, a spus Gvozdenovic pentru stiripesurse.ro. Administraţia Prezidenţială a refuzat să comenteze imaginea cu Dan Mihalache, la fel şi liderii PSD şi PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite