Antonescu: PNL îşi asumă proiectul descentralizării. Amendamentele, de mică importanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că formaţiunea pe care o conduce îşi asumă proiectul descentralizării, iar amendamentele aduse de liberali vor fi unele de importanţă redusă.

“PNL îşi asumă deplin solidar proiectul descentralizării. Discuţiile referitoare la ce se descentralizează şi ce nu se descentralizează nu au avut, cum unii au părut a crede, tenta unei împărţeli între partide, ci raţiuni clare care au în vedere funcţionarea corectă a instituţiilor în serviciul cetăţeanului. Aşadar, dacă sistemul de ordine publică, ce aparţine MAI nu s-a descentralizat, acest lucru s-a întâmplat pentru că Stroe nu a fost de acord, PNL nu a fost de acord şi împreună cu colegii noştri din USL am convenit să nu o facem”, a declarat Antonescu.

Totodată, el a susţinut că excluderea porturilor din proiectul descentralizării este meritul ministrului liberal al Transporturilor, Ramona Mănescu.

“Păstrarea porturilor dunărene în gestiunea Ministerului Infrastructurii este o chestiune care a fost susţinută în baza unor argumente pe care ministrul Transporturilor le-a prezentat şi care ţin de funcţionarea acestora. În rest, descentralizarea este un proces aşteptat, binevenit, care va duce la apropierea deciziilor de cetăţean, lucru care se petrece peste tot în Europa şi discuţia care asociază descentralizarea cu avantajele aşa-zişilor baroni este pur propagandistică”, a mai spus Antonescu.

În ce priveşte amendamentele aduse de liberali, preşedintele PNL a opinat că acestea “sunt de mică importanţă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite