Antonescu: „PNL va fi reprezentată la Cotroceni de Eduard Hellvig“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul liberal nu va participa la discuţiile cu Traian Băsescu
Liderul liberal nu va participa la discuţiile cu Traian Băsescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat luni dimineaţă, la sosirea la sediul USL, că el personal nu va merge la consultările de la Palatul Cotroceni, PNL urmând să-l aibă ca unic reprezentant la aceste discuţii pe secretarul general al formaţiunii, Eduard Hellvig.

"Repezint o formaţiune politică, USL, care a obţinut 60% din voturile românilor, deci are dreptul la identitate. În mod tradiţional, preşedintele se consultă cu partidele pe rând, acordându-le respectul normal. Forma aleasă de Traian Băsescu nu respectă fiecare formaţiune, ca atare eu nu particip", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat că, din punctul său de vedere, USL ar fi trebuit să fie chemată de una singură la consultări, ca şi alianţă care a câştigat două treimi din mandatele din Parlament.

El a arătat că, totuşi, aceste consultări se vor desfăşura în mod normal, nefiind niciun impediment în privinţa acestora.

Antonescu a mai spus că întâlnirea informală la care a participat împreună cu Victor Ponta şi desfăşurată la Palatul Cotroceni în prezenţa şefului statului a avut ca obiect desemnarea lui Victor Ponta ca prim-ministru.


Liderul liberal a mai arătat că nu există nicio semnătură a liderilor USL pe documentul pe care Traian Băsescu l-a dat omologilor săi la Bruxelles.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite