A fost Rareş Bogdan un „şarpe” crescut în PNL? Cum răspunde Orban şi ce nemulţumiri are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Rareş Bogdan
FOTO: Facebook/ Rareş Bogdan

A fost lansat primul atac dur la adresa prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan, din fruntea partidului. Întrebat într-o emisiune televizată dacă Rareş Bogdan este „şarpele pe care l-a crescut în partid”, Ludovic Orban a spus: „Dar nu l-am crescut eu, că era crescut”. În replică, Bogdan spune că „datorită înţelepciunii” l-a numit astfel, şarpele în medicină fiind un simbol al vindecării, o fiinţă înţeleaptă.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a lansat, marţi seară, un atac la adresa europarlamentarului liberal Rareş Bogdan. Întrebat într-o emisiune difuzată la Kanal D dacă Bogdan este şarpele pe care l-a crescut în partid, Orban a răspuns: „Nu l-am crescut eu, că era crescut (…) Şi nu este normal să iţi ataci un coleg de partid care s-a purtat frumos cu tine, care te-a susţinut în dauna altor colegi care poate meritau mai mult.”

Orban a mai spus că s-a simţit „nedreptăţit” şi „foarte neplăcut surprins” de atacurile prim-vicepreşedintelui PNL.

„Faptul că are nişte opinii e dreptul lui. Faptul că exprimă public astfel de puncte de vedere critice nu este corect din punct de vedere democratic, statutar şi nu este normal să-ţi ataci un coleg de partid care s-a purtat frumos cu ţine şi te-a susţinut. M-am simţit nedreptăţit aş spune, chiar am fost foarte neplăcut surprins, nu mă aşteptam, dar viaţa merge înainte. Sunt opusul unui lider autoritar, toată lumea mă întreabă de ce sunt aşa de diplomat, de iertător”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban a explicat cum a ajuns Rareş Bogdan cap de listă la alegerile europarlamentare.

„Rareş Bogdan a corespuns, a fost foarte apropiat de ceea ce ne-am dorit, iar decizia ca el să fie candidat pe prima poziţie pe lista PNL a fost o decizie corectă. Am câştigat alegerile pentru Parlamentul European, de asemenea am fost alături de preşedintele României, care a obţinut un scor zdrobitor la referendumul pentru justiţie, ulterior, l-am sprijinit pe Rareş Bogdan pentru funcţia de prim-vicepreşedinte”, a mai spus Ludovic Orban.

Rareş Bogdan: „Probabil datorită înţelepciunii m-a numit şarpe”

După afirmaţiile liderului PNL, Rareş Bogdan i-a dat replica spunând că „înţelepciunea” sa l-a determinat pe Orban să îl numească şarpe, pentru că şarpele în medicină e un simbol al vindecării, o fiinţă înţeleaptă. De asemenea, europarlamentarul susţine că polemica nu este de ajutor şi că vor discuta între patru ochi dacă vor avea ceva de împărţit.

„Probabil datorită înţelepciunii m-a numit şarpe, citeşte legendele Olimpului. Ştiţi că şarpele în medicină e un simbol al vindecării, este o fiinţă înţeleaptă, cu viziune. Cum aş putea să muşc vreodată pe cineva, mai ales un coleg de partid. Cred că nu ajută pe nimeni polemica. Dacă vom avea ceva de discutat, vom discuta în spaţiu închis, la un ceai. Eu îi spun lui Ludovic multă, multă sănătate. Eu cred că reacţiile mele poate uneori critice, nu au făcut parte din categoria muşcăturilor veninoase. Alea erau specifice practicilor medievale” a declarat Rareş Bogdan, miercuri, la Digi24.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite