LIVE VIDEO Festivalul „George Enescu” se încheie cu Royal Philharmonic Orchestra din Londra, în direct pe adevarul.ro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Royal Philharmonic Orchestra din Londra va concerta în ultima zi a Festivalului
Royal Philharmonic Orchestra din Londra va concerta în ultima zi a Festivalului

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului „George Enescu“ se încheie cu un program oferit de Royal Philharmonic Orchestra din Londra, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. Programul va include compoziţii de George Enescu şi Gustav Mahler, pe care le puteţi urmări in direct pe adevarul.ro.

Pe întreaga perioadă a Festivalului (1-28 septembrie), concertele şi evenimentele au fost transmise în direct pe adevarul.ro, fiind preluate de la posturile Televiziunii Române (TVR1, TVR2, TVR+ şi TVR HD).

Pe perioada festivalului, studioul „Adevărul LIVE” s-a aflat în Piaţa Festivalului, de unde au avut loc emisiunile „Adevărul Live”, găzduite de jurnalistul Cezar Paul Bădescu. Astăzi, ultima transmisiune în direct din Piaţa Festivalului îi va avea ca invitaţi pe dirijorul român Horia Andreescu şi pe Radu Coşarcă, directorul de comunicare al companiei Enel, partener principal al Festivalului „George Enescu”. 

Programul de azi

Ora 19.30 Seria "Mari orchestre ale lumii" Sala Mare a Palatului 
ROYAL PHILHARMONIC ORCHESTRA Transmisie directă TVR 2, TVR HD, TVR+ şi enescu.tvr.ro 

CORUL ACADEMIC RADIO
CORUL DE COPII RADIO 
Dirijor: CRISTIAN MANDEAL
Dirijorul Corului: DAN MIHAI GOIA
Dirijorul corului de copii: VOICU POPESCU 

Program:

G. Enescu - Capriccio pentru vioară şi orchestră (orchestraţie de Cornel Ţăranu după schiţele compozitorului) - durata aprox. 27 min.
Solist: DMITRY SITKOVETSKY - vioară 
G. Mahler - Simfonia nr. 3 în re minor  - durata aprox. 103 min.
Solistă: JENNIFER JOHNSTON - mezzo-soprană

Prima emisiune din studioul „Adevărul Live” l-a avut ca invitat pe violonistul Alexandru Tomescu.

Pe 17 septembrie, jurnalistul Cezar Paul Bădescu a intrat în direct cu dirijorul Tiberiu Soare, în a doua emisiune transmisă din Piaţa Festivalului, începând cu orele 18.30. 

Invitatul emisiunii de miercuri, 18 septembrie, a fost Sever Voinescu, avocat şi editorialist, ale cărui cronici le puteţi citi şi pe blogul său de pe adevarul.ro, „Cronicile unui meloman fără partitură

Pe 19 septembrie, Zoltán András a venit la cortul „Adevărul”, iar pe 20 septembrie, Cezar Paul-Bădescu a stat de vorbă cu Dan Dediu, compozitor şi blogger adevarul.ro. 

Weekendul i-a adus în cortul „Adevărul” pe unul dintre cei mai renumiţi dirijori români, Christian Badea, şi pe criticul de film Irina Margareta Nistor, cunoscută şi sub numele de „Vocea Filmelor”.  

Pe 23 septembrie, Cezar Paul-Bădescu a discutat în direct cu unul dintre cei mai talentaţi copii care a urcat pe scena din Piaţa Festivalului, violonistul Mircea Dumitrescu, în vârstă de doar 15 ani. 

Consultantul HR şi bloggerul adevarul.ro Valentina Sandu-Dediu a venit în Piaţa Festivalului alături de Cezar Paul-Bădescu. În penultima zi a Festivalului, publicistulul Tudor Octavian a vorbit, în studioul „Adevărul Live”, despre puterea muzicii de a apropia, dar şi de a separa oamenii.  

Bilanţ Festival Enescu. Cum „fiorul artistic a devenit frison“

Scriu aceste rânduri în febra predării ultimului număr al suplimentului Festivalului „George Enescu“, supliment pe care l-am coordonat editorial din partea „Adevărul“. A fost de multe ori ca la urcuşul lui Sisif pe munte...    Simona Chiţan, jurnalist „Adevărul”
Showbiz



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite