VIDEO Tehnicile folosite de o bandă de români pentru jafuri în Spania: momentul în care folosesc „mama lui Satana“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura

Garda Civilă din Spania a destructurat un grup de infractori români extrem de periculos, care jefuia bancomatele din oraşele mici. Grupul infracţional folosea un explozibil cunoscut sub numele de „Mama lui Satana“, o substanţă folosită adesea de jihadişti în atacuri.

În cadrul unei operaţiuni numite „Damage“, au fost arestate patru persoane de naţionalitate română şi este în continuare căutată o a cincea persoană implicată. Unul dintre ei este expert în explozivi şi tehnici militare, potrivit Elcierre Digital

Explozibil folosit în atacurile jihadiste

Potrivit Gardei Civile, este pentru prima dată când descoperă acest tip de explozibil pregătit pentru a fi folosit, fiind găsite 730 de grame. Substanţa se evidenţiază prin puterea sa de distrugere şi prin faptul că că este foarte instabilă, astfel că orice mişcare bruscă poate determina detonarea accidentală. 

captura

„Mama lui Satana“ are o mare putere de distrugere, motiv pentru care sunt suficiente mici cantităţi pentru a provoca daune teribile, aşa cum s-a întâmplat în atacurile de la Paris din 2015.

În momentul descinderilor, cei patru români puneau la punct ultimele detalii pentru un jaf la o filieră bancară din Santa Ana (Albacete). Operaţiunea „Damage“ a început după câteva jafuri la ATM-uri ale diferitelor bănci din zonele rurale ale Spaniei. Exploziile cauzate în timpul furturilor erau atât de puternice, încât provocau daune structurale grave clădirilor în care se găseau băncile. Asta a determinat formarea unui grup de anchetă alcătuit din membri ai Departamentului de Crimă Organizată şi ai Poliţiei din Valencia.

captura

Alegeau zone rurale nesupravegheate

Reţeaua criminală selecta zone în care nu existau forţe de securitate şi se asigurau că există suficiente drumuri pentru a fugi. Soţia unuia dintre membri îi conducea cu maşina până la marginea oraşului ales ca ţintă. Apoi, aşteptau lăsarea întunericului, când acţionau. Întotdeauna jafurile erau comise noaptea.

captura

Ajunşi în faţa bancomatului, forţau fanta de unde ieşeau bancnotele, introduceau un fel de lopăţică de lemn cunoscută sub numele de „paletă de pizza“, cu explozivul fixat pe vârf. Aşteptau explozia, iar în câteva minute fugeau la locul extracţiei, cu banii furaţi. 

Există dovezi că românii au participat la cel puţin cinci furturi la bancomatele din Albacete, Valencia şi Cuenca.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite