VIDEO Marius Manole îndeamnă actorii să protesteze alături de magistraţi: Să le arătăm guvernanţilor că nu suntem un popor uşor de îngenuncheat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Marius Manole a publicat joi, pe Facebook, un video în care îşi îndeamnă colegii de breaslă din toată ţara, să se alăture protestului magistraţilor faţă de OUG 7, care va avea loc duminică.

„Duminică, 3 martie, înaintea spectacolului «Revizorul» de la Teatrul Naţional, voi fi alături de colegii mei în faţa teatrului. Vă vom aştepta acolo, purtând o banderolă albă pe umăr, banderolă pe care o vom purta de-acum înainte până când acel OUG va fi retras. 

Acea banderolă albă înseamnă pentru noi libertate de expresie, înseamnă că suntem alături de magistraţii noştri minunaţi care au avut curaj şi care au ieşit în stradă. Înseamnă că susţinem statul de drept. 

Îndemn toţi colegii din teatrele din România să iasă duminică, 3 martie, chiar dacă au, chiar dacă n-au spectacol, şi să le arătăm astfel guvernanţilor că nu cedăm, că nu suntem un popor uşor de umilit şi uşor de îngenuncheat şi că încă sunt oameni care luptă pentru libertate în România”, a fost mesajul actorului Marius Manole pentru colegii săi de scenă. 

Mai mulţi judecători de la Curtea Supremă au cerut abrogarea OUG 7/2019 într-un comunicat publicat pe Juridice.ro Judecatorii reclamă adoptarea OUG fără justificarea urgenţei, fără consultarea corpului magistraţilor. Judecătorii Curţii Supreme arată că OUG prezintă prezintă riscuri asupra independenţei magistraţilor.

„Subsemnaţii, judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dezavuează modalitatea de adoptare a OUG nr. 7/2019, fără justificarea urgenţei modificării legilor justiţiei, fără consultarea corpului de magistraţi, în virtutea principiului cooperării interinstituţionale loiale şi potrivit mecanismelor legale în vigoare, cu desconsiderarea principiilor şi valorilor statului de drept şi, în special, cu riscul îngrijorător al nesocotirii independenţei magistraţilor”, se arată în comunicatul menţionat.

Marţi, Cristi Danileţ, fost membru al CSM, a declarat, la digi24.ro, că protestele magistraţilor nu se vor încheia, până când guvernul nu renunţă complet la Ordonanţa 7, privind legile justiţiei. 

Riscul e să blocăm activitatea şi să generăm o paralizare a întregii activităţi din instanţă”, a avertizat Cristi Danileţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite