Unul dintre protestatarii care au plecat în marş spre Parlament ar fi participat la violenţele de vineri; el a fost scos din mulţime de jandarmi şi dus la poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat aflat printre protestatarii care au plecat duminică seară în marş spre Palatul Parlamentului a fost identificat ca fiind una dintre persoanele care au contribuit la violenţele de vineri seară de la mitingul diasporei din Piaţa Victoriei. El a fost scos din mulţime de către jandarmi, la întoarcerea coloanei de manifestanţi în faţa Guvernului, şi a fost dus la secţia de poliţie pentru verificări.

Tânărul protestatar a fost luat din coloana de manifestanţi pentru a fi legitimat, spre nemulţumirea mai multor participanţi la protest care l-au urmat. După ce a fost legitimat, jandarmii i-au făcut, în stradă, o percheziţie corporală, după care l-au urcat într-o dubă a Jandarmeriei şi au plecat cu el.

Martori care au asistat la momentul în care bărbatul a fost extras din mulţime au declarat că acesta i-a întebat pe jandarmi de ce s-au îndreptat asupra lui, susţinând că nu a făcut nimic care să justifice gestul forţelor de ordine.

După ora 22.00, peste 300 de oameni au plecat încolonaţi pe Calea Victoriei, însoţiţi de jandarmi, însă la scurt timp ei s-au întors.

Câteva mii de oameni au protestat duminică seară în Piaţa Victoriei din Capitală, cerând demisia Guvernului. La ora 21.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile, au huiduit şi au strigat „Demisia”, iar aproximativ 300 de persoane au plecat în mars spre Parlament.

A fost treia seară consecutiv de proteste.

Vineri, când a fost anunţat un miting anti-guvernamental al românilor din diaspora, au participat zeci de mii de oameni. Au avut loc, însă, incidente extrem de violente pe tot parcursul protestului - unele persoane au forţat gardurile în zona din faţa Guvernului şi au aruncat cu diverse obiecte, în special sticle de plastic, iar scutierii au intervenit cu grenade cu gaze lacrimogene şi cu tunul cu apă.

Înainte de miezul nopţii, jandarmii au intrat în forţă în Piaţa Victoriei, gonind oamenii, deşi mii de persoane protestau în continuare. Doi jandarmi, între care o femeie, au fost prinşi la un moment dat de un grup de persoane violente, care au început să îi lovească. Cei doi jandarmi au fost scoşi de un grup de manifestanţi paşnici, care au făcut scut uman în jurul celor doi şi i-au escortat până la un grup de jandarmi, care nu au intervenit pentru a-şi salva colegii.

Parchetul General a anunţat sâmbătă că procurorii militari s-au sesizat din oficiu şi au înregistrat dosar penal cu privire la modul de intervenţie a jandarmilor şi la incidentele petrecute la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite