Un protestatar AUR a desenat o svastică pe drapelul Uniunii Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Profimedia Images
FOTO: Profimedia Images

În jur de 2.000 de protestatari, în frunte cu liderii AUR, au participat, marţi, la protestul organizat la Palatul Parlamentului împotriva introducerii certificatului COVID-19 la locul de muncă. O parte dintre protestatari au forţat porţile de acces de la intrarea spre Senat şi au reuşit să pătrundă în curtea Palatului Parlamentului. Mai multe autoturisme au fost vandalizat.

Protestul a fost relatat de marile agenţii internaţionale, care au preluat imagini în care manifestanţii se îmbâncesc cu jandarmii, afişează bannere sau se roagă, scrie Digi24. O fotografie surprinde un protestatar care desenează o svastica pe drapelul Uniunii Europene, în timp ce alţi manifestanţi luau cu asalt intrarea Parlamentului României.

Adunarea publică organizată marţi nu a fost autorizată, a precizat ulterior ministerul de Interne. Organizatorii manifestaţiilor de la Palatul Parlamentului, între care parlamentarii AUR, au primit sancţiuni contravenţionale în valoare de 140.000 de lei. De asemenea, un bărbat de 50 de ani este audiat pentru vandalizarea a patru maşini din curtea Parlamentului, şi alte 58 de persoane au primit sancţiuni în valoare de 34.000 de lei.

 

Citeşte şi: Filmul violenţelor de la Palatul Parlamentului. Angajaţi ai legislativului au introdus protestatari violenţi în curtea instituţiei

Sancţiuni de peste 170.000 de lei în urma protestului de la Palatul Parlamentului

 

Dezinformare marca AUR. Partidul susţine că a blocat adoptarea Certificatului COVID, însă iniţiativa nu s-a discutat astăzi în Parlament

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite