Sancţiuni de peste 170.000 de lei în urma protestului de la Palatul Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Organizatorii manifestaţiilor de marţi de la Palatul Parlamentului, între care parlamentarii AUR, au primit sancţiuni contravenţionale în valoare de 140.000 de lei, anunţă Ministerul Afacerilor Interne. Un bărbat de 50 de ani este audiat pentru vandalizarea a patru maşini din curtea Parlamentului, şi alte 58 de persoane au primit sancţiuni în valoare de 34.000 de lei.

Bărbatul, care este suspectat că ar fi scris cu vopsea pe cele patru maşini, este audiat la sediul unei secţii de Poliţie din Capitală. Doi dintre proprietarii autovehiculelor au depus plângere prealabilă.

„Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertăţii, din municipiul Bucureşti, iar în urma controlului corporal şi al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartuşe filtrante, un briceag multifuncţional, seringi sigilate, precum şi o staţie de emisie-recepţie. Faţă de bărbat, se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv ,,Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.”, precizează MAI.

În paralel, în urma protestului  sunt în derulare cercetări privind tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea sediului profesional.

Organizatorii protestului, respectiv 14 persoane, între care parlamentari AUR şi membrii unor organizaţii autointitulate civice au primit sancţiuni contravenţionale.

„Au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice”, transmite MAI.

De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică şi s-au aplicat 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 şi Legii nr. 61/1991. 

Ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a dispus Corpului de Control al M.A.I. să efectueze de urgenţă verificări cu privire la modul de organizare a dispozitivului care a acţionat, astăzi, în timpul manifestării publice neautorizate, de la Palatul Parlamentului.

Amintim că aproximativ 2.000 de persoane a protestat în cursul zilei marţi, la Palatul Parlamentului, împotriva  introducerii certificatului verde la locul de muncă. O parte dintre protestatari au forţat porţile de acces de la intrarea spre Senat şi au reuşit să pătrundă în curtea Palatului Parlamentului, unde multe autoturisme au fost vandalizate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite