Un prieten miliardar de-al lui Radu Mazăre şi-a donat o parte din avere pentru persoanele nevoiaşe din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a povestit cum prietenul său miliardar, egipteanul Samih Sawiris, s-a hotărât sa doneze o treime din averea sa oamenilor nevoiaşi din România.

"Am un prieten foarte bun, dintr-o familie foarte bogată din Egipt, care şi face investiţii în România prin compania Orascom. Familia se numeşte Sawiris. Sunt posesorii a 30 şi ceva de miliarde, iar prietenul meu mi-a spus când a fost aici, acum o lună şi jumătate, că s-a hotărât să-şi doneze o treime din avere. Şi mi-a zis aşa: banii ăştia nu sunt convins că vor ajunge către cei amărâţi, iar de la tine vor ajunge sigur. Te rog să mă ajuţi să-mi cheltui aceşti bani, ca să ajungă la oamenii amărâţi", a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre, la Realitatea TV.

"Acum să nu înţelegeţi că arunc cu banii sau că plouă cu bani în Constanţa. Nu, dar am pus pe cineva, ne-am ocupat de cazurile care sunt, oameni cu handicap, care au nevoie de proteze, copii care nu au bani să-şi cumpere caiete, haine pentru şcoală şi aşa mai departe", a mai spus el.

Cât despre suma de bani care va fi cheltuită, primarul Constanţei a declarat că este vorba despre câteva sute de mii de euro.

"Câteva sute de mii de euro, după ce se vor termina vor fi alte câteva sute de mii de euro şi aşa mai departe. Este o acţiune pur privată, căreia nu aş vrea să-i se faca prea multă publicitate", a mai spus primarul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite