Un ofiţer SRI care a scris pe Facebook să se pună o bombă la „institutul diavolesc“ Elie Wiesel, scos de sub urmărire penală şi avansat în timpul anchetei

Un ofiţer SRI care a scris pe Facebook să se pună o bombă la „institutul diavolesc“ Elie Wiesel, scos de sub urmărire penală şi avansat în timpul anchetei

Un ofiţer SRI care a fost reclamat de Institutul „Elie Wiesel”, în urmă cu trei ani, pentru mesaje instigatoare la ură, după ce a scris pe Facebook să pună cineva o bombă la „institutul acesta diavolesc”, a fost obligat să facă muncă în folosul comunităţii, fiind scos de sub urmărirea penală.

Plângerea a fost făcută la Parchet în aprilie 2016, iar în octombrie acest an tribunalul a decis scoaterea de sub urmărirea penală şi şi obligaţia de a presta timp de 60 de zile muncă în folosul comunităţii, potrivit unei postări pe Facebook a Institutului „Elie Wiesel”.

Potrivit instituţiei, pe parcursul anchetei el a fost avansat de la sublocotenent la locotenent, iar „UM unde activează a transmis la parchet o caracterizare în care se susţinea că ofiterul „s-a dovedit corect, sincer şi demn de încredere şi este un bun profesionist"”

Potrivit dosarului înregistrat pe portalul instanţelor de judecată, cel vizat este încadrat la U.M. 0764 Constanţa. Unitatea este a SRI.

El distribuise pe Facebook un articol despre „Elie Wiesel” comentând „vă rog, mergeţi unul şi puneţi o bombă la Institutul acesta diavolesc şi împrăştiaţi cuibul de jidani ce colcăie acolo”.

Contactat de HotNews.ro,, Alexandru Florian, directorul Institutului „Elie Wiesel”, a declarat că „este primul caz la care avem un rezultat”, în sensul că a fost „o formă de recunoaştere, dar nu penală” a unui mesaj antisemit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: