Văd azi ştire pe toate canalele, cum că doi nemţi ţin nişte copii în condiţii de semi-sclavie, abuzuri, muncă forţată, lipsire de libertate etc. Şi DIICOT a făcut azi o descindere acolo, i-a luat ca din oală, la întrebări, la audieri, tot etc.

Partea mai interesantă a ştirii, însă, a fost la sfârşit, în ultima frază: DIICOT ştia despre aceste abuzuri şi îi urmăreşte din 2014, adică de mai bine de 5 ani!!! Adică i-a lăsat pe copii să fie chinuiţi 5 ani – dacă chiar aşa a fost – urmărindu-i de la distanţă, ca să nu li se facă prea milă de ei, sau ce?

Dar mai este o variantă: ştirile mai subliniau (direct sau aluziv, în funcţie de post) că Statul German a aprobat şi a finanţat „operaţiunea“, adică abuzurile ONG-ului. Ceea ce înseamnă că DIICOT informa regulat (săptămânal, lunar?) autorităţile germane despre ce se întâmplă în Maramureş, însă nemţii le transmiteau, de fiecare dată, băi băieţi, staţi deoparte, nu vă băgaţi, asta e o problemă internă germană, chiar dacă e pe teritoriul vostru.

Însă când băieţii de la DIICOT nu au mai suportat să-i vadă pe bieţii copii chinuiţi, şi-au luat inima în dinţi, au încălcat ordinele şi au intrat în acţiune...