Trei muncitori au murit după ce au fost prinşi sub un mal de pământ în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei muncitori au murit după ce au fost prinşi sub un mal de pământ în localitatea Peştera Bolii din judeţul Hunedoara. Accidentul colectiv de muncă s-a produs în timpul unor lucrări care se desfăşoară la un pod feroviar situat între staţiile Petroşani şi Băniţa.

UPDATE Echipele de intervenţie au găsit şi scos de sub rocă şi pământ şi al treilea muncitor, la cinci ore de la producerea accidentului. 

„A fost scos trupul celui de-al doilea muncitor. Echipajele noastre au ajuns, în acelaşi timp, şi la cel de-al treilea muncitor, l-au eliberat iniţial de pământul şi bucăţile de rocă ce au căzut peste el, până la nivelul umerilor, însă nici acesta nu mai este în viaţă. În final, ambii au fost scoşi la suprafaţă”, a declarat Claudiu Iacob.

UPDATE Al doilea bărbat prins de malul de pământ a fost scos la suprafaţă. Căutările continuă pentru trupul celui de-al treilea bărbat. 

UPDATE Autorităţile responsabile au confirmat că toţi cei trei muncitori surprinşi de malul de pământ şi-au pierdut viaţa.

„Astăzi, 4 noiembrie 2017 la ora 11:49, un apel la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 anunţa o situaţie de urgenţă, în zona Peştera Bolii, în urma căreia 3 persoane care executau lucrări de consolidare la un pod de cale ferată în zona Peştera Bolii au fost surprinse de un mal de pământ. Din informaţiile primite de la faţa locului s-a constatat faptul că 2 dintre victime sunt acoperite în totalitate de pământ şi bucăţi de rocă, iar cea de a treia victimă a fost surpinsă parţial, având un picior prins sub o bucată de rocă, aceasta din urmă fiind declarată decedată. Intervenţia este una dificilă ce presupune o atenţie sporită din partea salvatorilor, în prezent se acţionează cu utilaje şi echipamentele specifice din dotare în vederea îndepărtării pământului, bucăţilor de rocă şi extragerea celor trei victime”, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

UPDATE Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a dispus constituirea unei comisii de anchetă în cazul accidentului în care trei persoane au fost surprinse de un mal de pământ. 

”Comisia a plecat deja la faţa locului pentru a analiza cauzele în care s-a produs accidentul de la Petroşani şi pentru a dispune măsuri în consecinţă. Cercetarea cauzelor se va face în comun cu celelalte instituţii abilitate ale statului”, anunţă reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Potrivit acestora, s-a decis ca săptămâna viitoare să se verifice toate şantierele în care se execută lucrări ce aparţin Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte normele de securitate a muncii. Sfârşit tragic pentru cei 3 bărbaţi ai unei firme contractate de CFR El nu a supravieţuit după ce un bolovan uriaş s-a prăbuşit peste ei la un pod feroviar 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Claudiu Iacob a declarat pentru News.ro că prima persoană surprinsă de malul de pământ prăbuşit a fost scoasă decedată de către salvatorii care muncesc pentru îndepărtarea mâlului şi pietrelor.

”Prima persoană a fost scoasă decedată. Este vorba despre un muncitor care a fost surprins parţial, având un picior sub o bucată de rocă”, a declarat Claudiu Iacob.

Muncitorul a fost scos la suprafaţă după aproximativ trei ore de la producerea accidentului.

Alte două persoane îngropate de malul de pământ surpat se află acoperite în totalitate de pietriş şi pământ. Muncitorii escavează în zona în care aceştia s-ar afla, pentru a-i scoate la suprafaţă, însă sunt pesimişti în ceea ce priveşte şansele acestora de supravieţuire.

„Trei muncitori lucrau pe un pod de cale ferată şi pământul s-a surpat. Unul dintre ei a murit acum jumătate de oră, încercăm să ajungem la ceilalţi doi. Problema este să ajungem la ei, deşi am mobilizat la faţa locului mai multe echipaje ale SMURD-ului, ambulanţei, inclusiv containerul special de căutare salvare şi o macara de la CFR. Este o situaţie delicată, există riscuri inclusiv pentru salvatori”, a declarat pentru, „Adevărul”, doctorul Raed Arafat. 

Potrivit oficialului, la faţa locului au mai fost deplasate şi două autospeciale de stingere cu module de descarcerare. 

Concret, cei trei muncitori erau angajaţi ai Căilor Ferate Române (CFR) şi lucrau la un terasament în localitatea Peştera Bolii din Hunedoara, a completat medicul Raed Arafat. „Două persoane sunt acoperite în totalitate de pământ şi de roci”, a explicat şi Claudiu Iacob, reprezentantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Momentan, nu se cunosc cauzele care au dus la producerea acestui accident. Contactaţi de „Adevărul”, reprezentanţii CFR SA nu au făcut niciun fel de comentarii referitoare la incident.

Accidente similare produse în ultimii ani

Un incident similar s-a produs pe 24 august 2017, când doi muncitori care lucrau la o sistemul de canalizare din comuna vâlceană Tetoiu au fost surprinşi sub un mal de pământ care s-a prăbuşit. Unul din cei doi a fost scos decedat, iar celălalt conştient, cu traumatism toracic. 

Un alt accident de muncă a avut loc în Snagov, în 2015, când doi muncitori au fost şi ei prinşi sub un mal de pământ în timp ce săpau un şanţ în localitate. Mai multe echipaje de salvatori au încercat timp de trei ore să îi scoată la suprafaţă, însă ambii au fost găsiţi morţi. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite