UPDATE Sorin Ovidiu Vîntu rămâne în arest după ce judecătorii i-au respins cererea  de eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins, miercuri, o nouă cerere de eliberare înainte de termen a lui Sorin Ovidiu Vîntu. Omul de afaceri are de executat un an de închisoare pentru că l-a şantajat pe fostul manager al postului Realitatea TV, Sebastian Ghiţă.

UPDATE 17.33 Judecătorii au respins cererea de eliberare înainte de termen formulată de Sorin Ovidiu Vîntu.

UPDATE 11.55: Sorin Ovidiu Vîntu i-a cerut judecătorului, într-un mod ironic, să îi respingă cerea de eliberare, în caz contrar va fi „luat la întrebări” de procurori.

Declaraţia omului de afaceri vine după ce procurorul de şedinţă s-a opus eliberării lui Vîntu, susţinţând că acesta nu a participat la activităţile educative din penitenciar şi nu a dat dovadă de suficiente dovezi de îndreptare. 

„Respingeţi eliberarea condiţionată, altfel vă iau procurorii la întrebări”, i-a spus omul de afaceri magistratului de la Judecătoria Sectorului 1.

Instanţa Judecătoriei urmează să decidă dacă îl eliberează pe Vîntu.

Comisia de eliberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Bucureşti Jilava a dat aviz favorabil pe 7 februarie în privinţa eliberării lui Sorin Ovidiu Vîntu. 

Este pentru a doua oară când omul de afaceri cere eliberarea condiţionată din închisoare. Prima cerere a fost respinsă definitiv de Tribunalul Bucureşti pe 25 ianuarie 2013. La acea dată, procurorii au susţinut că Vîntu a purtat 3.300 de discuţii telefonice din penitenciar şi că nu a respectat anumite norme ale închisorii. Decizia judecătorilor este una definitivă.

Vîntu a executat opt luni din pedeapsa de un an de închisoare dată de Curtea de Apel Bucureşti pe 21 iunie 2012.

În 21 iunie 2012, Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vîntu la un an de închisoare cu executare în dosarul în care a fost acuzat că l-a şantajat pe Sebastian Ghiţă. În acelaşi dosar, Ilie Cezar a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu executare pentru aceeaşi infracţiune, decizia instanţei fiind definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada martie - aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar l-au constrâns, prin ameninţare, pe Sebastian Ghiţă să le remită suma de 150.000 de euro ori să accepte denunţarea unui contract cu scopul obţinerii injuste, în folosul lor de beneficii materiale cu consecinţa prejudicierii părţii vătămate.

Concret, constrângerea a fost realizată de către Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar prin ameninţarea cu uciderea lui Sebastian Ghiţă, a familiei sale, respectiv compromiterea imaginii publice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite