Senatorul Marius Isăilă a cerut ICCJ testarea la poligraf şi verificarea metrologică a aparaturii de înregistrare a DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Marius Isăilă vrea să fie testat la poligraf FOTO Mediafax
Senatorul Marius Isăilă vrea să fie testat la poligraf FOTO Mediafax

Senatorul PRU Marius Dragoş Isăilă, judecat şi condamnat după ce ar fi cerut bani în schimbul intervenţiei pentru blocarea unui control ANAF şi pentru atribuirea de contracte pe bani publici, a adresat instanţei o solicitare inedită.

Isăilă  a cerut, luni, la instanţa supremă, să fie testat cu poligraful în faţa instanţei, de a i se expertiza vocea din înregistrările aflate la dosar, dar şi să fie verificată aparatura de interceptare a DNA, potrivit News.ro.

Completul de cinci judecători al instanţei supreme urma să judece luni ultimul termen al procesului senatorului Marius Isăilă, dar cauza a fost amânată deoarece un martor care trebuia adus cu mandat nu a fost găsit de poliţie. În aceste condiţii, Marius Isăilă, prin avocat, a făcut o serie de cereri, între care audierea doi martori care nu au putut fi nominalizaţi, sub pretextul că sunt sub protecţie.

Instanţa a rămas în pronunţare pe cererile senatorului, următorul termen fiind stabilit pentru 7 noiembrie, când se vor face verificări suplimentare privind martorul care nu a fost găsit.

În 12 aprilie 2016, senatorul Marius Isăilă a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la patru ani de închisoare cu executare, instanţa dispunând şi confiscarea de la acesta a 180.000 de euro, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă privind blocarea unui control ANAF şi atribuirea de contracte pe bani publici. În acelaşi dosar, judecătorii ICCJ au respins cererea lui Cristian Ene, fostul consilier personal al lui Isăilă, de aplicare în cazul său a procedurii de judecată în cazul recunoaşterii învinuirii şi l-au condamnat pe acesta la doi ani de închisoare cu suspendare, termenul de supraveghere stabilit fiind de patru ani.

Judecătorii ICCJ au mai stabilit confiscarea de la Isăilă a 180.000 de euro (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii) şi obligarea acestuia la plata către stat a acestei sume, iar de la Ene a sumei de 20.000 de euro în aceleaşi condiţii.

Decizia a fost contestată de Marius Isăilă şi Cristian Ene, precum şi de procurorii DNA la Completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite