Rizea, despre acuzaţiile că nu şi-ar fi plătit cazarea: Ghiţă i-a spus proprietarului hotelului din Vaslui că PRU va plăti pentru cazare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Rizea, alături de Bogdan Diaconu
Cristian Rizea, alături de Bogdan Diaconu

Fostul deputat Cristian Rizea a declarat, vineri, că nu el avea obligaţia să plătească pentru zilele în care a stat la hotelului din Vaslui, ci PRU, cu care a fost încheiat contractul, iar proprietarul hotelului, Adrian Porumboiu, vorbise cu Sebastian Ghiţă, în prezenţa sa, înainte de începerea campaniei electorale, că partidul va plăti.

 "Întrebaţi-l, vă rog, pe proprietarul acelui hotel, domnul Adrian Porumboiu, dacă la începutul campaniei electorale, cu o zi înainte de depunerea listelor, când s-a luat decizia de a candida din parte PRU la Vaslui, a avut o întâlnire cu mine şi cu Sebastian Ghiţă în hol la Intercontinental, în barul de jos, în care Ghiţă i-a spus foarte clar că acel contract se va încheia pe partid şi partidul va plăti”, a spus Cristian Rizea, la ieşirea din sala de judecată de la instanţa supremă, unde se judecă dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Rizea a precizat că, şi după alegerile parlamentare, Adrian Porumboiu a primit un telefon de la Sebastian Ghiţă în care acesta i-a spus că PRU va plăti pentru cazarea sa la hotelul din Vaslui.

"La Vaslui am stat opt nopţi, dovadă stau biletele de avion. Eu veneam Bucureşti - Iaşi şi de acolo cu o maşină la Vaslui. Întrebaţi-l pe Porumboiu dacă după alegeri a primit un telefon de la Ghiţă, în care i s-a spus că partidul va plăti. Au trecut cinci luni de zile, domnii nu au făcut nimic şi atuncea au început cu diverse sms-uri de şantaj să le plătesc eu din buzunar. Este un contract între partid şi hotel. Partidul are multe datorii, aşa este. Dacă vă veţi duce la sediul central, veţi vedea că nici chiria nu şi-au plătit-o Bogdan Diaconu şi ceilalţi, iar PRU este în executare silită. Contractul de cazare este semnat de PRU şi unitatea hotelieră respectivă”, a mai spus Rizea.

Fostul deputat a vorbit şi despre o discuţie care ar fi avut loc între omul de afaceri Adrian Porumboiu şi Sebastian Ghiţă, în care primul se plângea de presiunile la care era supus de către fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea.

"Întrebaţi-l pe Porumboiu dacă s-a plâns lui Sebastian Ghiţă despre presiunile pe care domnul Coldea le făcea asupra lui şi că dosarul pe care-l are este din cauza presiunilor făcute de Coldea. Eu vă spun ce am auzit, a fost o discuţie între dânşii, n-am participat”, a spus Rizea.

Despre biletele de avion neachitate agenţiei de turism Paralela 45, Cristian Rizea a spus că aceasta este „o a doua mizerie”.

"Domnul Alin Burcea a venit la mine doi ani să mă cunoască, când încă eram potenţial candidat pentru Primăria Sectorului 5. A venit la mine la birou şi mi- a zis că vrea să fim prieteni deoarece activitatea domniei sale se desfăşura în Sectorul 5. M-a invitat să vizitez agenţia de turism, m-a invitat la ziua domniei sale, la Mamaia. Acele bilete le-am luat pentru perioada iulie-august, iar la trei luni de zile a insistat să fac vacanţa în casa sa din Poiana Braşov. Doi ani nu trimiţi o notificare sau o factură şi dintr-o dată ieşi în presă şi spui că nu am plătit biletele. Şi-a făcut reclamă”, a mai spus Rizea.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea datorează de circa doi ani companiei Paralela 45 aproximativ 4.000 de euro pentru zece bilete de avion pe ruta Bucureşti-Nisa, declara, în 12 aprilie, pentru News.ro, proprietarul agenţiei de turism, Alin Burcea, care consideră că Rizea este ”un escroc în serie care nu a vrut nicio clipă să plătească aceste bilete” şi susţine că orice încercare de a-şi recupera banii s-a dovedit un eşec.

"De aproape doi ani îmi datorează această sumă. Mi-a cerut nişte bilete de avion pe Nisa. Vreo zece bilete de circa 4.000 euro. Eu am aflat ulterior că era o gaşcă întreagă din România care mergea la Monte Carlo. La momentul respectiv, Rizea era preşedintele PSD Sector 5, deci am mers pe încredere într-un deputat în Parlamentul României, nu era un ţigan din Colibaşi”, a spus Burcea.

Patronul Paralela 45 a menţionat că a încercat pe diverse căi să ajungă la Rizea ca să îşi recupereze banii, dar nu a reuşit. ”Îşi schimbă telefonul din două în două săptămâni. A dispărut ca măgarul în ceaţă. L-am văzut anul trecut anchetat de Poliţie, iar acum am scris o postare pe Facebook, pentru că am văzut că a mai dat ţeapă unui hotel”, a precizat Burcea.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea şi un prieten de-al său, Ciprian Ţîrdea, care au candidat anul trecut din partea PRU la alegerile parlamentare, au stat, în timpul campaniei electorale, la Hotelului Racova din Vaslui, unde au mâncat şi băut fără să achite serviciile hoteliere în valoare totală de peste 43.000 de lei, susţin reprezentanţii hotelului.

Potrivit acestora, cei doi politicieni au plecat chiar în noaptea alegerilor generale din cele două camere pe care le închiriaseră la începutul lui noiembrie, fără a plăti pentru cazarea de care au beneficiat pe perioada celor 40 de zile. De asemenea, Cristian Rizea şi Ciprian Ţîrdea au semnat şi toate notele de plată de la restaurantul hotelului, unde au mâncat, bonuri pe care, de asemenea, nu le-au achitat.

Suma totală pe care cei doi o au de plătit la hotelul din Vaslui se ridică la 43.220 de lei. Cea mai mare factură ca valoare, respectiv 40.803,99 lei, este pe numele lui Ciprian Ţîrdea, cel care, de altfel, a semnat majoritatea notelor de plată de la restaurant, unde politicienii au oferit mâncare şi băutură la zeci de persoane pe perioada desfăşurării campaniei electorale.

”Chiar în noaptea alegerilor, cei doi au plecat fără să anunţe pe nimeni, lăsând cheile de la camere fie în uşă, fie aruncate pe un pat. A doua zi, am reuşit să-i contactăm telefonic şi au spus că vor achita, apoi au început să paseze de la unul la altul, până nu au mai răspuns la telefon. În consecinţă, am luat legătura cu preşedintele partidului, domnul Diaconu, care, la fel, ne-a promis că se rezolvă ca, apoi, nici dumnealui să nu ne mai răspundă la telefon”, a declarat, pentru News.ro, directorul Hotelului Racova, Răzvan Condurache.

Reprezentanţii hotelului au apelat în decembrie 2015 la executori judecătoreşti, care i-au notificat pe cei doi politicieni cu privire la facturile pe care le au de achitat pentru serviciile de care au beneficiat la unitatea hotelieră. După ce aceştia nu au răspuns la notificările de plată, reprezentanţii hotelului au decis să recupereze în instanţă contravaloarea serviciilor prestate.

În martie 2016, deputatul PSD Cristian Rizea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colţea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite