Promisiune extremistă făcută de un lider Jobbik: facem totul ca naţiunea maghiară din Bazinul Carpatic să se unească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului Ungariei şi al Jobbik, Zoltan Balczo, a declarat sâmbătă că partidul său "va face totul" pentru ca naţiunea maghiară din Bazinul Carpatic să se unească.

"În numele Jobbik facem totul ca naţiunea maghiară din Bazinul Carpatic să se unească", a spus Balczo, reprezentantul formaţiunii de extremă dreaptă la lucrările celui de-al treilea Consiliu Naţional al Partidului Civic Maghiar (PCM).

El a adăugat că reprezintă un partid "care îşi plăteşte încet datoriile", referindu-se la respingerea, în 2004, în urma referendumului, a acordării cetăţeniei ungare pentru maghiarii de peste hotare.

"Aceşti ultimi ani au făcut ca noi în Bazinul Carpatic să simţim că suntem membri ai aceleiaşi naţiuni. Aceasta s-a confirmat şi cu ocazia şedinţei Consiliului Naţional Secuiesc de la Budapesta (în luna noiembrie 2010 -n.r.) când pe Parlamentul Ungariei a fost arborat drapelul secuiesc. Atunci Casa Ţării (Parlamentul - n.r) a devenit Casa Naţiunii. Noi cei din Casa Ţării (parlamentarii -n.r.) trebuie să facem mai multe pentru ca Casa Ţării să devină a Naţiunii", a spus Balczo Zoltan, care a subliniat că "e o datorie morală că orice ungur răspunde pentru orice ungur".

Referitor la PCM, Balczo a spus că este o formaţiune care a dovedit clar că nu doar prin vorbe, ci şi prin fapte că vrea autonomia. "Sper că anul viitor PCM va fi un actor politic care să dea răspuns tuturor întrebărilor dumneavoastră", a mai spus el.

La al treilea Congres al PCM, organizat sâmbătă la Târgu Mureş, participă 126 de delegaţi ai partidului şi mai multe oficialităţi ale statului ungar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite