Poliţişti de frontieră, angajaţi de contrabandiştii de ţigări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descinderile de ieri din zona Naidăş-Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, s-au soldat cu reţinerea a nouă persoane, între care se numără şase poliţişti de frontieră şi trei civili.

Cei şase agenţi din vămile Nai-dăş şi Oraviţa sprijineau una dintre cele mai puternice reţele de contrabandă din zonă, condusă de Florian Halăs. Potrivit poliţiştilor, prejudiciul adus statului de contrabandiştii ajutaţi de agenţii corupţi se ridică la circa 800.000 de lei.

Cei şase funcţionari reţinuţi ieri aveau misiunea să supravegheze fâşia verde de teren, fără să aibă legătură cu punctul vamal de trecere. Procurorii DIICOT îi acuză de sprijinire a unui grup infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări, şi de luare de mită. Pachetele de ţigări intrau în ţară, din Serbia, în căruţe trase de cai sau ascunse în utilaje agricole pe care funcţionarii corupţi se făceau că nu le văd pe câmp. „În schimbul ajutorului acordat, inculpaţii au primit sume de bani cuprinse între 2.000 şi 2.500 de euro", a declarat Mircea Andreş, şeful DIICOT Timişoara.

Potrivit anchetatorilor, Florian Halăs şi membrii grupului său nu se mai oboseau să treacă ţigările netimbrate prin Vama Naidăş. Mai mult, se pare că numele agenţilor corupţi ar fi fost dezvăluite anchetatorilor tocmai de către Florian Halăs, aflat după gratii din septembrie 2010.
Cei şase funcţionari vor ajunge în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Tot ieri au mai fost reţinuţi trei civili, membri ai reţelei Halăs.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite