Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, printre care şi Alistar Security. Prejudiciul se ridică la 3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 70 de percheziţii au loc în Bucureşti ş în cinci judeţe din ţară FOTO Arhivă Adevărul
Peste 70 de percheziţii au loc în Bucureşti ş în cinci judeţe din ţară FOTO Arhivă Adevărul

Peste 70 de percheziţii au loc, marţi dimineaţă, la mai multe adrese din Capitală şi din opt judeţe din ţară, 58 de persoane urmând să fie duse la audieri. Acţiunea are loc într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu 3 milioane de euro. Surse din Poliţie au precizat că în acest caz este vizată firma Alistar Security, iar patronul acesteia, Dan Alistar, va fi dus la audieri.

Potrivit unui comunicat emis de Poliţia Capitalei, din datele şi probele administrate în acest caz rezultă că suspecţii, prin intermediul unor societăţi fantomă, înregistrau operaţiuni fictive, în scopul deducerii ilicite de TVA.

Concret, în fapt, în perioada mai 2012 – august 2014, reprezentanţii unei firme de pază ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii şi au declarat organelor fiscale cheltuieli fictive în cuantum de 43.573.537 de lei, provenind de la mai multe societăţi de tip „fantomă”, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproape 3 milioane de euro.

După încasarea în conturile bancare ale societăţilor cu de tip „fantomă” a sumelor înscrise în facturile fictive pe care acestea din urmă le-au emis, în valoare de 10 milioane de euro, acestea au fost retrase în numerar şi restituite dispunătorilor plăţilor, în scopul disimulării provenienţei ilicite a acestora.

Surse din Poliţie au declarat, pentru adevarul.ro, că în acest caz ar fi vizat şi Dan Alistar, patronul Alistar Security, astfel că au fost făcute percheziţii la locuinţa acestuia, dar şi la sediul societăţii. Afaceristul urmează să fie dus la audieri.

De asemenea, poliţiştii fac percheziţii şi la locuinţele mai multor angajaţi ai firmei de pază, pe numele cărora fuseseră înfiinţate firme ”fantomă”, dar şi la agenţi de pază care fuseseră angajaţi pentru aceste societăţi.

Sursele citate au mai precizat că patronul firmei de pază ar fi folosit mai multe firme „fantomă” care ar fi prestat servicii fictive pentru Alistar Security, pe care societatea le-ar fi achitat doar în acte, astfel încât să îşi poată deduce TVA.

Percheziţiile au loc în Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Bacău, Teleorman. Prahova şi Ialomiţa. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite