Noul Guvern. Andrei Baciu, ministrul propus la Sănătate, a fost retras. Noua propunere a lui Cioloş este un medic ginecolog din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat Dacian Cioloş a decis să nu îl mai includă în Cabinetul său pe Andrei Baciu (28 de ani), pe care îl propusese pentru postul de ministru al Sănătăţii, decizia fiind luată pentru că acesta ar fi pozat ca model în lenjerie intimă. Noua propunere a lui Cioloş pentru Ministerul Sănătăţii este medicul ginecolog Patriciu Achimaş Cadariu (38 de ani).

UPDATE  Propunerea ca Patriciu Achimaş-Cadariu să preia conducerea Ministerului Sănătăţii a fost anunţată oficial.

„Nominalizarea pentru Ministerul Sănătăţii trimisă Parlamentului în această seară de către domnul Prim-ministru desemnat Dacian Cioloş este domnul conferenţiar universitar doctor Patriciu Achimaş-Cadariu, în prezent director al Institutului Oncologic Cluj-Napoca", se menţionează în comunicatul transmis de Guvern.

Cine este Achimaş-Cădariu Patriciu, ministrul propus la Sănătate, după ce Andrei Baciu a fost retras de premierul Dacian Cioloş

UPDATE Noua propunere a premierului ales Dacian Cioloş pentru Ministerul Sănătăţii este medicul ginecolog Patriciu Achimaş Cadariu.

La 38 de ani, după specializări în ţară şi străinătate, Patriciu Achimaş-Cadariu conduce de doi ani Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca (IOCN), una dintre cele mai performante instituţii de profil din România şi din Europa.

Mai exact, doctorul Achimaş-Cădariu Patriciu (foto) este medic primar ginecolog, supraspecializat în ginecologie oncologică şi chirurgie oncologică. Medicul a finalizat un masterat în oncologie la Universitatea Ulm din Germania şi este doctor în ştiinţe medicale, fiind şi cadru didactic la UMF Cluj. 

image

UPDATE ”În urma controverselor apărute în spaţiul public, primul ministru desemnat a decis să nu îl mai includă pe Andrei Baciu pe lista propunerilor de miniştri care va fi trimisă la Parlament în această seară”, au declarat pentru Mediafax surse oficiale.

Mai exact, după anunţul premierului desemnat privind nominalizarea lui Andrei Baciu pentru postul de ministru al Sănătăţii, pe internet au început să circule fotografii în care Andrei Baciu apărea în lenjerie intimă, ca model.

Reacţia iniţială a lui Andrei Baciu

„Ce pot să spun este că mă onorează această propunere, mai ales că eu am lucrat şi în sistemul medical francez. În plus, am o imagine foarte proaspătă despre ceea ce se întâmplă în sistemul medical românesc, cu atât mai mult cu cât de ceva timp coordonez o campanie dedicată pacienţilor şi văd care sunt lipsurile cu 

care aceştia se confruntă“, a declarat, pentru „Adevărul”, doctorul Andrei Baciu.

image

Doctorul Andrei Baciu este, în prezent, preşedintele Asociaţiei SOS Drepturile Pacienţilor.

Medic rezident, a absolvit facultatea în urmă cu patru ani

Andrei Baciu a terminat Facultatea de Medicină din cadrul UMF Bucureşti în anul 2011. Doctorul Andrei Baciu este medic rezident, şi-a început rezidenţiatul în ianuarie 2012 la Spitalul Fundeni, pe secţia de chirurgie cardiacă, unde a stat până în martie 2012, conform CV-ului său. 

Ulterior, începând cu luna aprilie 2012 şi până în luna mai 2014, tânărul şi-a completat rezidenţiatul în departamentul de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică din Rouen, Franţa. 

Potrivit CV-ului acestuia, medicul a făcut stagii, în perioada august 2014 - martie 2015, în 

image

departamentul de Chirurgie Generală de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar în perioada aprilie 2015 - septembrie 2015 a făcut un modul de pregătire în departamentul de Chirurgie Toracică de la Institutul Marius Nasta din Capitală.

Baciu a terminat şi un program de 4 luni de formare în management spitalicesc la Şcoala Naţională de Sănătate Publică din Bucureşti şi a finalizat un program de formare la Open University din Marea Britanie, în anul 2014, relatează hotnews.ro.

Baciu a fost rezident în perioada ianuarie 2012 - martie 2012 la Spitalul Fundeni, pe secţia de chirurgie cardiacă. A revenit în ţară în august 2014 şi a efectuat stagii de chirurgie generală la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti şi de chirurgie toracică la Institutul Marius Nasta.

Pe aceeaşi temă:

Noul Guvern. Cine este Adrian Curaj, propunerea lui Dacian Cioloş la Ministerul Educaţiei

Noul Guvern. Cine este Achim Irimescu, ministrul propus la Agricultură

Noul Guvern. Cine este Vlad Alexandrescu, ministrul propus la Cultură

Noul Guvern. Cine este Mihnea Motoc, propus ministru al Apărării Naţionale

Noul Guvern. Cine este Lazăr Comănescu, propus ministru de Externe în Guvernul Cioloş

Noul Guvern. Cine este Costin Grigore Borc, ministrul propus pentru Economie

Noul Guvern. Cine este Dan Costescu, ministrul propus pentru Transporturi

Noul Guvern. Cine este Petre Tobă, propus pentru şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor

Noul Guvern. Cine este Cristina Guseth, ministrul propus pentru Justiţie

Noul Guvern. Cine este Marius Raul Bostan, ministrul propus pentru Societatea Informaţională

Noul Guvern. Cine este Elisabeta Lipă, propusă ministru al Tineretului şi Sportului

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite