Moţiunea de cenzură pe Codul Muncii a fost citită astăzi în Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moţiunea de cenzură pe Codul Muncii intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate" a fost depusă marţi de Opoziţie, urmând ca astăzi să fie citită în faţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere, începând cu orele 9.30.

Update 10.55  Şedinţa comună a Parlamentului s-a încheiat.

Dezbaterea şi votul vor avea loc  pe 16 martie.

Şedinţa reunită a Parlamentului este condusă de Mircea Geoană, iar textul moţiunii este prezentat de deputata PNL Mariana Câmpeanu.

"Nu putem să fim de acord cu modificările aduse Codului Muncii, care dau posibilitatea angajatorului să extindă timpul de muncă suplimentar zilnic şi săptămânal. Angajarea răspunderii pe Codul Muncii afectează grav interesele salariaţilor şi angajatorilor, urmând să crească instabilitatea salariaţilor pe piaţa muncii", se arată în textul moţiunii.

"Stimaţi colegi din PDL, ştim cu toţii că vă doriţi să scapaţi de Emil Boc de la conducerea acestei ţări. Aveţi acum ocazia să îl înlăturaţi din fruntea Executivului, nu prin jocuri de culise, ci cu onoare şi demnitate, în numele a milioane de cetăţeni pe care politica sa i-a nedreptăţit. Votati aşadar, domnilor şi doamnelor parlamentari, indiferent de partidul din care faceţi parte, pentru susţinerea acestei moţiuni de cenzură!", se arată în incheierea textului moţiunii.

Liderul grupului parlamentar al PSD, Mircea Duşa, a precizat că moţiunea de cenzură este depusă ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe Codul Muncii şi că, prin acest demers, este criticată procedura de angajare, dar şi fondul modificărilor propuse. Documentul a fost semnat de 210 parlamentari ai Uniunii Social-Liberale.

Aceasta este cea de-a opta moţiune de cenzură depusă împotriva premierului Emil Boc, de când se află la Palatul Victoria. Marţi, Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului asupra legii de modificare a Codului Muncii.

Citiţi şi:

VIDEO Boc în discursul de asumare: Nu este adevărat că românii vor fi obligaţi să lucreze în fiecare zi 12 - 14 ore

Asumarea răspunderii pe Codul Muncii, aşa cum nu este prezentată la TV/ Parlamentarii au stat pe iPad, au citit cărţi sau ziare, au vorbit la telefon şi au spus bancuri

Ştirea se află în curs de actualizare

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite