Mircea Băsescu, audiat astăzi la DNA în cazul scrisorii lui Nati Meir împotriva avocatului Pavel Abraham

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Băsescu a ajuns în această dimineaţă în birourile procurorilor DNA FOTO Adevărul
Mircea Băsescu a ajuns în această dimineaţă în birourile procurorilor DNA FOTO Adevărul

Mircea Băsescu este audiat, în această dimineaţă, la Departamentul Naţional Anticorupţie. Fratele preşedintelui Traian Băsescu dă explicaţii în legătură cu scrisoarea trimisă de după gratii de Nati Meir, depusă la DNA de avocatul fratelui preşedintelui, Nelu Taşcă. Nati Meir spune că avocatul clanului Bercea Mondialu au încercat să-l determine să dea declaraţii împotriva lui Mircea Băsescu.

Avocatul lui Mircea Băsescu a spus că este vorba despre „un fel de denunţ”, precizând că în această scrisoare Nati Meir reclamă faptul că i s-a promis că dacă va da declaraţii împotriva preşedintelui Traian Băsescu, va primi anumite avantaje.

Nelu Taşcă a precizat că Pavel Abraham, actualul apărător al familiei lui Sandu Anghel (Bercea Mondial), a avut încheiat un contract de asistenţă juridică cu Nati Meir, în anul 2012.

Nati Meir este în penitenciar, după ce a fost condamnat în două dosare, unul de trafic de influenţă, în care a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, şi celălalt în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a înşelat 35 de persoane, cărora le-a promis că le trimite la muncă în Israel.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată pe 14 iulie, în stare de arest, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune se judecă la Tribunalul Constanţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite