Ministrul Agriculturii, despre scandalul cărnii de cal: „Societăţile din România deja înregistrează pierderi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a vorbit miercuri seară despre scandalul cărnii de cal şi a declarat că societăţile româneşti înregistrează pierderi, exprimându-şi totodată convingerea că „nu din România s-a produs această eroare“.

„Apelul meu a fost acela de a avea prudenţă în exprimarea publică până când probele nu vor fi evidente. Societăţile din România deja înregistrează pierderi. Sper ca problema să se rezolve într-un timp cât mai scurt, după ce Europolul  va avea un raport, ca România să nu aibă pierderi financiare“, a spus ministrul Agriculturii într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

„Important a fost că societăţile comerciale engleze şi franceze au vorbit despre această suspiciune, nu autorităţile. Există posibilitatea ca România să acţioneze în instanţă societăţile care le-au acuzat în mod nedrept“, a mai declarat Daniel Constantin.  

Întrebat de către moderator dacă are convingerea că nu din România s-a produs această eroare, ministrul Agriculturii a declarat că este convins de acest lucru, „pe baza informaţiilor din momentul de faţă“. 

„ Sunt foarte multe neconcordanţe care certifică faptul că nu în România s-a produs această fraudă. Am fost asaltat de toată presa britanică, toata presa franceză, toata presa dintr-o dată este interesată de România, de cele mai multe ori nu într-un mod pozitiv. Dar e datoria noastră să demonstrăm că România nu este aşa cum o prezintă în aceste materiale“, a explicat acesta.

Ministrul Agriculturii  a ţinut să asigure că „astăzi, România respectă în totalitate regulamentul european privind trasabilitatea. Partea franceză invocă faptul că din acest motiv, că lucrurile nu sunt foarte clare acolo, nu s-a putut identifica persoana vinovată“, a încheiat Daniel Constantin.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite