Medicul militar de la Spitalul „Carol Davila” care spunea că nu urcă în sala de operaţii pentru o mită de doar 200 de lei, condamnat cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Medicul Radu Viorel Vrăcioiu, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davila” din Capitală, a fost condamnat definitiv de Curtea Militară de Apel Bucureşti la 2 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, fiind acuzat de luare de mită.

Curtea Militară de Apel Bucureşti a respins apelul lui Radu Viorel Vrăcioiu şi a menţinut pedeapsa aplicată în iulie 2021 de Tribunalul Militar Bucureşti, decizia fiind definitivă, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, judecătorii au stabilit ca Radu Viorel Vrăcioiu să stea sub supraveghere 3 ani, perioadă în care este obligat să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la una dintre următoarele două entităţi: Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 Bucureşti sau Direcţia Generală şi Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 Bucureşti. Totodată, acesta nu poate exercita funcţia de medic în sistemul public de sănătate pe o durată de 2 ani.

Prins în flagrant în timp ce lua mită

Viorel Radu Vrăcioiu a fost pus sub control judiciar în 2018, de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant luând mită 500 de lei. Medicul ar fi considerat suma iniţială de 200 de lei oferită de martorul denunţător mult prea mică pentru o intervenţie. Potrivit procurorilor, înainte de efectuarea unei operatii, „medicul i-a reproşat pacientei faptul că este prea mică suma de 200 lei pe care aceasta intenţiona să i-o înmâneze, spunându-i că pentru această sumă de bani nici nu ar fi urcat din cabinet până la sala de operaţii”. Mai mult, Radu Viorel Vrăcioiu a determinat-o pe pacientă să-i ofere şi medicului anestezist suma de 150 lei.

În martie 2019, Radu Viorel Vrăcioiu a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi instigare la dare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite