Mai multe trenuri au întârzieri. Şi traficul aerian a fost dat peste cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Mai multe trenuri au întârzieri mari, susţin călătorii, care se plâng că nu au ajuns la timp, conform orelor anunţate de CFR.

Vremea rea nu a dat însă peste cap numai traficul feroviar, ci şi traficul rutier. 

Potrivit Centrului Infotrafic din Poliţia Română, circulaţia pe pe DN 2B este imposibilă din cauza poleiului care s-a format în strat gros. În zonă sunt drumari care acţionează, însă ploaia îngheţată continuă, iar la contactul cu solul se produce polei.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, din cauza poleiului, două autotrenuri au derapat şi s-au aşezat de-a curmezişul şoselei, pe DN 2B Buzău - Brăila, blocând traficul în zona comunei Gălbinaşi.

Anterior, pe acest drum a fost impusă restricţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone.

Întârzieri de 40 de minute pe aeroporturi

Şi reprezentanţii Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti anunţă că, joi dimineaţă, s-au înregistrat întârzieri de până la 40 de minute în operarea zborurilor, întrucât a fost nevoie de degivrarea aeronavelor. „S-a depus gheaţă pe maşini şi avioane, fiind semnalat şi polei, dar nu şi ploaie îngheţată”, au arătat reprezentanţii companiei.

Sursele citate spun că au fost şi întârzieri mai mari, acestea nefiind cauzate însă de condiţiile meteo.

Judeţele Ialomiţa, Prahova, Brăila, zona joasă a judeţului Buzău, Ilfov, Călăraşi, zona joasă a judeţului Vrancea, judeţul Galaţi, s-au aflat, începând de joi dimineaţă, sub Cod portocaliu, meteorologii anunţând depuneri semnificative de polei.

Ce este fenomenul ploii îngheţate

În ceea ce priveşte ploaia căzută peste noapte care a îngheţat şi care a transformat în patinoare drumurile, ea este cunoscută sub denumirea de „ploaie îngheţată”. În prezent, e Cod portocaliu de polei în opt judeţe şi Cod galben în alte opt. 

Freezing rain sau „ploaie îngheţată” este un fenomen meteo care se formează atunci când ploaia întâlneşte o suprafaţă foarte rece şi îngheaţă pe loc. Nu contează dacă vorbim despre metal sau asfalt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite