Laura Codruţa Kovesi, în vizită în Ucraina. Ce au discutat procurorul-şef al Parchetului European şi procurorul-şef al Ucrainei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Venediktova (procuror general al Ucrainei) şi Laura Codruţa Kovesi FOTO Facebook Irina Venediktova
Irina Venediktova (procuror general al Ucrainei) şi Laura Codruţa Kovesi FOTO Facebook Irina Venediktova

Irina Venediktova, procuror-şef al Ucrainei, a publicat un mesaj şi fotografii de la o întâlnire cu Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Parchetului European (EEPO), în urma vizitei făcute de aceasta din urmă în ţara vecină, printre subiectele discutate fiind „identificarea, arestarea şi confiscarea bunurilor criminalilor de război”.

„Procurorul-şef al UE, Laura Kovesi, a venit să ne susţină în Ucraina. Este primul oficial al UE care ne vizitează în aceste vremuri dificile de război. Am discutat despre colaborarea dintre Parchetul European şi Parchetul General din Ucraina, pentru identificarea, arestarea şi confiscarea bunurilor criminalilor de război”, a scris vineri pe Facebook procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Reprezentanta procuratorii ucrainene afirmă că obiectivul comun urmărit este „aflarea tuturor informaţiilor despre cei care au lansat proiectile asupra locuinţelor şi au susţinut uciderea în masă a civililor. Proprietăţile lor vor fi folosite pentru reconstrucţia ţării şi pentru compensaţiile care vor fi oferite tuturor ucrainenilor care au suferit pierderi. Avem sprijin necondiţionat din partea Laurei Kovesi şi sunt sigură că împreună vom avea succes. Din prima zi, ea ne-a oferit ajutorul şi s-a alăturat eforturilor depuse pentru oprirea agresiunii Rusiei”, mai arată sursa citată.

„Procurorul-şef european crede sincer că Ucraina este acum fortăreaţa Europei”, mai arată Venediktova, care spune că a semnat astăzi, împreună cu Laura Codruţa Kovesi, un acord de cooperare între parchetul general pe care îl conduce şi EPPO. „Ucraina este prima ţară căreia şefa EPPO îi propune un astfel de document. Procurorul şef al UE ne-a mai adus şi o scrisoare de susţinere a Ucrainei din partea colegilor procurori din EPPO. Frontul nostru legal creşte, iar asta înseamnă că victoria Justiţiei este inevitabilă”, a conchis Irina Venediktova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite