Judeţ cu judeţ: Aproape jumătate din oraşul Bistriţa va rămâne fără apă rece, de vineri până duminică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clădirile construite ilegal în Vama Rădăuţi–Prut pe care nu le revendică nimeni vor trece în domeniul public. Consilierii locali din Timişoara au decis ca divorţurile la Primărie să coste 500 de lei. Două saloane de la Spitalul „Elena Beldiman“ din Bârlad au fost închise deoarece pereţii erau plini de mucegai şi de igrasie.

ALBA. Consiliul Judeţean a efectuat toate studiile necesare pentru obţinerea unui proiect european de 47 de milioane de euro pentru gestionarea deşeurilor din judeţ. Se va amenaja o groapă ecologică la Galda de Jos şi nouă staţii de transfer.

ARAD. Compania de Apă din Arad trebuie să schimbe toate cele 630 de contoare montate la finalul anului trecut. Acestea au un fel de radio-emiţător pentru citirea la distanţă. Aparatele contorizau însă greşit consumul, pentru că bateriile nu erau adaptate pentru condiţiile de umiditate în care funcţionau. Paguba depăşeşte 25.000 de euro.

ARGEŞ. Deputatul Viorel Hrebenciuc a fost audiat, ieri, de procurorii anticorupţie din Piteşti. El a fost citat ca martor în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu.

BACĂU. Şeful Vămii Bacău, Valentin Grosu, spune că, deşi s-au închis majoritatea weedshopurilor din oraş, vin în continuare colete cu etnobotanice din străinătate. Cele mai multe sunt din Asia.

BIHOR. Târgul Ţăranului, în mall. Zece producători din mediul rural au închiriat un spaţiu în mallul Era Park din Oradea, unde vând legume, fructe, mezeluri tradiţionale, brânzeturi, pălincă şi pâine.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Aproape jumătate din oraşul Bistriţa va rămâne fără apă rece, de vineri până duminică, pentru remedierea unei fisuri la o conductă veche de 40 de ani. 15.000 de persoane nu vor avea apă, iar alte 25.000 vor avea, dar fără presiune.

BOTOŞANI. Clădirile construite ilegal în Vama Rădăuţi - Prut pe care nu le revendică nimeni vor trece în domeniul public. Primăria va face actele necesare intrării în legalitate a construcţiilor.

BRAŞOV. Primăria a câştigat procesul cu magazinele de vise din Braşov. Tribunalul a respins contestaţia făcută de patru patroni care cereau suspendarea hotărârii de Consiliu Local prin care se interzice vânzarea de etnobotanice.

BRĂILA. Conducerea Liceului de Artă din Brăila a decis ieri ca elevii să poată veni în weekend la cursuri gratuite de pictură, sculptură, canto şi vioară.

BUZĂU. Prefectul Paul Beganu îi acuză pe edili că nu accesează fonduri europene pentru împăduriri. Anul trecut nicio primărie nu a solicitat bani, iar în 2009 doar la Gherăseni s-au folosit bani europeni pentru plantarea de puieţi pe 80 de hectare.

CARAŞ-SEVERIN. Iacobici Ianăş, şeful unei reţele care a plasat pe piaţă 50.000 de dolari falşi la case de schimb valutar, a fost condamnat de Tribunalul Caraş-Severin la 1 an şi 8 luni de închisoare.

CĂLĂRAŞI. Peste 600 de cazuri de infecţii respiratorii au fost înregistrate în ultima săptămână la şcolile şi grădiniţele din Călăraşi. Medicii spun că în colectivitate nu se respectă normele minime de igienă şi de prevenire a bolii.

CLUJ. Fabrica de bere Ursus din Cluj-Napoca, închisă anul trecut, va fi redeschisă. Mini-unitatea de producţie este un loc unic în grupul SABMiller la nivel european, pentru că procesul tehnologic va putea fi urmărit prin pereţii de sticlă. Producătorul berii a propus mai multe denumiri, dar prin vot online s-a ales numele „Fabrica de bere Ursus".

CONSTANŢA. Giani Deli-Iorga, care a recunoscut că i-a asasinat, la 3 ianuarie, pe soţii Elena şi Petre Garoafă, a ajuns din nou, ieri, în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa. Judecătorii au decis ca el să rămână în arest pentru încă 30 de zile.

COVASNA. Planul înclinat de la Comandău va fi reparat cu piese donate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Consiliul Judeţean vrea să introducă în circuitul turistic trenul pe calea ferată îngustă.

DÂMBOVIŢA. Cabina unui TIR s-a făcut scrum, în noaptea de marţi spre miercuri, în localitatea Gura Ocniţei. Şoferul a reuşit să scoată vehiculul în afara părţii carosabile şi să se salveze.

DOLJ. Control ministerial pentru „Domnişoara Pogany". Şeful Corpului de Control al Ministerului Culturii a venit ieri la Craiova pentru a verifica modul în care Consiliul Judeţean a apărat dreptul de posesie a sculpturii revendicată de o femeie.

GALAŢI. Un bulgar şi un moldovean au fost prinşi la punctul de trecere Galaţi - Rutier când voiau să introducă în ţară 2.300 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de aproape 4.000 de lei. Cei doi sunt cercetaţi penal.

GIURGIU. Consiliul Judeţean şi Administraţia Domeniului Public şi Privat au alocat 120.000 de lei pentru strângerea câinilor comunitari de pe străzi şi pentru construirea unui nou adăpost.

GORJ. Judecătoria Târgu-Cărbuneşti a prelungit arestarea preventivă a lui Gheorghe Avram, judecat pentru furt calificat şi conducere fără permis. Avram este cercetat şi în cazul Ţundrea, ca autor al crimei comisă în 1992 la Pojogeni.

HARGHITA. O societate comercială din Miercurea Ciuc a fost avertizată de Primărie să-şi schimbe panoul firmei, pentru că denumirea produselor scoase la vânzare nu era scrisă şi în limba maghiară.

HUNEDOARA. Primăria Hunedoara a obţinut fonduri europene pentru proiectul de 10 milioane de euro destinat asfaltării bulevardelor din oraş. Urmează să fie organizată licitiaţia.

IALOMIŢA. Sindicaliştii Sanitas din judeţ vor organiza un miting săptămâna viitoare, în faţa Prefecturii. Mâine se vor întâlni cu parlamentarii ialomiţeni pentru a discuta reglementările din Codul Muncii care-i nemulţumesc.

IAŞI. Comasarea spitalelor, pe masa judecătorilor. Sindicatele au dat în judecată Guvernul şi Ministerul Sănătăţii ca să anuleze decizia prin care Spitalul de Urgenţe şi Institutul de Gastroenterologie din Iaşi îşi pierd personalitatea juridică.

ILFOV. Un bărbat a fost împuşcat în cap, ieri, de un poliţist care l-a prins în timp ce fura dintr-o dubiţă în zona localităţii Afumaţi. Victima a fost transportată în comă profundă la Spitalul de Urgenţă „Floreasca".

MARAMUREŞ. Un singur candidat s-a prezentat ieri la concursul pentru postul de city manager al oraşului Baia Mare: Vasile Barbul, director în cadrul Primăriei. Rezultatul va fi comunicat astăzi.

MEHEDINŢI. Poliţiştii, jandarmii, inspectorii Gărzii Financiare şi cei ai Direcţiei Sanitar-Veterinare au început controale în şcolile, barurile şi discotecile din Drobeta-Turnu Severin în care bănuiesc că se consumă etnobotanice.

MUREŞ. Licitaţii pentru rotunjirea bugetului cu 50.000 de euro. Primăria Târgu-Mureş a decis să vândă diverse spaţii şi lemn de foc, pentru care vor fi organizate trei licitaţii cu strigare, la jumătatea lunii.

NEAMŢ. Doi tineri din Piatra Neamţ au fost arestaţi în Sri Lanka deoarece clonau carduri. Petru Ţurcanu (25 de ani) şi George Eduard Teodorescu (21 de ani) sunt suspectaţi că fac parte dintr-o reţea din Italia specializată în fraudă electronică.

OLT. Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi-a angajat opt avocaţi, dintre care patru sunt din Slatina. Apărătorii au cerut eliberarea clientului lor pe motiv că este claustrofob, dar Tribunalul Olt a amânat verdictul pentru astăzi.

PRAHOVA. Primăria Ploieşti investeşte 100.000 de lei într-o revistă. Publicaţia lunară va avea 16 pagini color şi va apărea într-un tiraj de 80.000 de exemplare, iar scopul este relaţionarea mai bună cu localnicii şi promovarea proiectelor.

SATU MARE. O nouă autogară va fi înfiinţată în Satu Mare, pe o platformă de 890 metri pătraţi din zona industrială. Autogara are ca scop decongestionarea traficului din centrul oraşului.

SĂLAJ. Peste 14.400 de persoane din judeţ au primit, din noiembrie până în prezent, vaccinul antigripal. Cele mai multe doze au fost administrate persoanelor vârstnice şi bolnavilor cronic.

SIBIU. Transfăgărăşanul intră în reparaţii. Reprezentanţii Companiei de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale vor repara Drumul Naţional 7C, între kilometrii 117 şi 140. Costurile depăşesc 50 de milioane de lei, iar lucrările vor începe în iunie.

SUCEAVA. Căldură cu program în şcolile din oraşul Suceava. Întrucât costurile din ianuarie pentru utilităţi au fost de 1,2 milioane de lei, unităţile vor fi lăsate fără căldură după ora 17.00 şi în weekend, iar unele săli de clasă vor fi închise.

TELEORMAN. Aproape 70 de proprietari de terenuri arabile din zona pe unde va trece centura ocolitoare a Alexandriei vor fi despăgubiţi cu un leu pe metru pătrat.

TIMIŞ. Consilierii locali din Timişoara au decis ca divorţurile la Primărie să coste 500 de lei. Au fost consilieri care au propus un tarif mai mare pentru a descuraja despărţirile.

TULCEA. Dans pe bani europeni. O discotecă cu un ring pentru 1.000 de persoane va fi construită la Tulcea, iar investiţia este de 840.000 de lei. În oraş urmează să fie amenajat şi un cinematograf 3D, tot din fonduri europene.

VASLUI. Două saloane de la Spitalul „Elena Beldiman" din Bârlad au fost închise deoarece pereţii erau plini de mucegai şi de igrasie. Cei 15 pacienţi internaţi aici au fost mutaţi pe alte secţii.

VÂLCEA. Numărul copiilor înscrişi la grădiniţele cu program prelungit din Râmnicu Vâlcea a scăzut cu 25%. Pentru că nu mai au bani de taxă, părinţii îşi duc micuţii la program normal, unde plătesc doar fondul clasei.

VRANCEA. Un tânăr de 19 ani din Focşani a fost oprit după o urmărire ca-n filme, pentru că a ignorat semnalele poliţiştilor. Bărbatul nu avea permis, era băut, iar numerele de înmatriculare ale maşinii erau scrise cu pixul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite